Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

SEVNICA OPEN 2015

V soboto, 24.10.2015 je KLUB BORILNIH VEŠČIN SEVNICA gostil 15. tradicionalni karate turnir. Namen organizatorja je bilo v Sevnico pripeljati tekmovalce različnih karate zvez, ki vse druži ena sama stvar in to je ljubezen do karateja. Vsaj za en dan pozabiti na različna pravila, ki nas vse preveč razdvajajo in stkati nova prijateljstva. Usklajeno sodelovanje sodnikov, zadovoljni obrazi tekmovalcev in nasmehi na obrazih tistih najmlajših so nedvomno pokazatelj, da je bil cilj dosežen.

Turnir je otvoril župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, ki je zaželel prijazno dobrodošlico vsem gostom turnirja ter tekmovalcem voščil veliko uspeha.

Poseben gost turnirja je bil tudi predsednik karate zveze WKSA, eden pionirjev jugoslovanskega karateja, nosilec številnih medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev, g. Ljubo Javoršek.

Turnirja so se udeležili člani športnega (IKU) in tradicionalnega (JKA) karateja. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu glavnega sodnika turnirja, g. Sebastjana Javorška, so se tekmovalci najprej pomerili v ekipnih kata nastopih, nato so sledili posamezni kata nastopi, za konec pa so tako borke kot borci navdušili z atraktivnimi borbenimi akcijami.

Po podelitvi odličij najboljšim posameznikom in ekipam je sledila razglasitev najboljšega kluba turnirja. Ta laskavi naslov je osvojil domačin KBV Sevnica, kateremu je sledil drugouvrščeni KK Krka Novo Mesto, 3.mesto pa je osvojil KK WKSA Šentilj. Najboljši posameznik na turnirju je bil nedvomno član KBV Sevnica Žan Hižman, ki je zmagal vse borbe v kategoriji do 80 kg in še v absolutni na ippon. Turnir je bil zadnji izmed kvalifikacijskih turnirjev za Svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 5. in 8. novembrom v Mariboru pod organizacijo karate zveze WKSA Slovenija in tako je bilo organizatorju še posebej v ponos gostiti najboljše slovenske karateiste.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas počastili z obiskom ali na kakršenkoli drug način pripomogli k izpeljvi turnirja.

 

Marja Zidarič

Predsednica organizacijskega odbora

 

Foto: Marko Plazar

Oglejte si tudi