Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Senzacionalno: KMN Sevnica po srhljivki do zaključnega turnirja pokala Terme Olimia

V sevniški lepotici so domačini nadoknadili 4 zadetke zaostanka iz prve tekme in po streljanju 6-metrovk izločili lanskega zmagovalca pokala Terme Olimia KMN SEVNICA : KMN BRONX ŠKOFIJE 4:0 (1:0) Po izvajanje 6-metrovk: 4:3 (rezultat prve tekme 0:4)
Od prve minute so Posavci pričeli z visokim agresivnim pokrivanjem nasprotnika. V uvodnih minutah so bili najbolj aktivni Krnc, Grigić in Škorić, njihovi streli pa so zleteli mimo vrat. Pri gostih sta najbolj izstopala Grželj in Radišković, njune strele pa je krotila sevniška obramba. Prišla je 9-ta minuta v kateri se je Grigić mojstrsko otresel Grželja in z močnim strelom premagal Kocjana. Sledila je raztrgana igra na obeh straneh in gostujoči trener je posegel po minuti odmora. Do konca polčasa so si domačini priigrali kar nekaj priložnosti, vendar žoga ni hotela v gol. Škofjoti pa so proti koncu polčasa izpeljali nevarno akcijo, kjer sta kombinirala Sironič in Radišković. Strel slednjega je končal mimo Govekarjevih vrat.

 

Drugi polčas se je začel po željah domačinov, saj so v uvodnih minutah prišli do dveh zadetkov. Grigić je sprožil projektil, ki je švignil mimo Kocjana in povišal na 2:0. Nato je goste ustavil Govekar, iz naslednjega napada pa je zadel Krnc. Ponovno je sledila nepovezana igra na obeh straneh, za domače pa je bil nevaren Isić, gostujoči vratar pa je bil na mestu. Sevničani so igrali odprto igro na vse ali nič. Kot po tekočem traku so zapravljali priložnosti. Na drugi strani pa so puščali veliko prostora v obrambi. Radišković se je sam znašel pred Govekarjem, vendar ga ni uspel premagati. Enako je bilo v dvoboju s Sironičem. V 33 minuti je sledil kot za Posavce. Kranjčevič je prišel do strela, žoga pa je med nogami Kocjana našla pot do gola. Do konca rednega  je sledila prava drama. Najprej se Zajc znašel iz oči v oči z Govekarjem, vendar je bil neuspešen kot kolega pred njim. Obe ekipi sta si pripravili ''smrtne'' priložnosti za zadetek, na semaforju pa je ostalo 4:0.

 

Po krajšem odmoru so sledile 6-metrovke. Primorci so povedli 2:0, saj je gostujoči vratar Grigičev strel ubranil. Nato pa je na sceno stopil Govekar, ki je obranil dva strela. Za domače so bili uspešni, Mehić, Škorić in Pešec. Sironić je uspel izenačiti na 3:3. Krnc pa je prevzel odgovornost in popeljal KMN Sevnico na F4.

 

Zgodovinski uspeh KMN Sevnice, saj se prvič v zgodovini kluba uvrstila na zaključni turnir četverice. Zahvala gre sponzorju tekme Restavraciji Babilon in Hratstnika in simpatični Sari Bizjak, ki je poskrbela za praktično nagrado mesečno karto za funkcionalni trening.

 

V ekipi so bili:
Zakšek Matej, Žan Tomažič, Jan Nečemer, Nenad Kurtić, Domen Krnc, Irnes Škorić, Denis Govekar, Ševzet Mehić, Matej Kranjčevič, Denis Isić, Gregor Pešec in Mihael Grigić.

 

Izjave in ostale slike pa si poglejte na uradni spletni strani www.kmn-sevnica.si ali fb profilu.

Tekst: Tomaž Blatnik
Foto: futsal.si

Oglejte si tudi