Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Pred koncem sezone

Do konca rokometne sezone so še trije krogi in v soboto v Sevnico prihaja ekipa RD Ribnica. Čeprav Sevničani v ligi za prvaka še niso dosegli zmage, pa to ne pokvari vtisa o najboljši sezoni kluba v samostojni državi.

Članska ekipa je dobro začela sezono in se držala v sredini lestvice. Kljub nekaterim poškodbam so si v zadnjem krogu rednega dela priborili ligo za prvaka in se pojavili v ugledni družbi. Poškodbe so še naprej spremljale ekipo, ki ni uspela pripraviti presenečenja proti najboljšim, zato pa čakajo v zasedi na ekipo iz Ribnice.

Člani so za seboj potegnili tudi mlajše kategorije, ki so naredile lep napredek glede na prejšnje sezone. Mladinci so se borili za vstop v 1. mladinsko ligo, a so tudi njih zaustavile poškodbe nekaterih ključnih igralcev. Tako so zasedli 4. mesto v ligi in skupno 16. v državi.

Kadetom se na žalost ni uspelo uvrstiti v polfinalno skupino. Ostali so v doigravanju za preostala mesta, kjer pa nekatere nasprotne ekipe niso pokazale pravega pristopa in zato kar nekaj tekem sploh ni bilo odigranih.

Starejši dečki B se niso uvrstili v nadaljnje tekmovanje, zato pa so se mlajši dečki A v eni od polfinalni skupini lepo izkazali in dosegli 3. mesto. Na turnirju se bodo borili za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

Preboj v polfinale je uspel tudi mlajšim dečkom B. Čeprav je večina igralcev eno leto mlajših od njihovih nasprotnikov v ostalih ekipah, so vseeno dosegli 4. mesto in se bodo borili za mesta od 13. do 16.

V klubu so ponosni tudi na mini rokometaše, ki vadijo v skupinah na osnovnih šolah Sevnica, Boštanj in Šentjanž in upajo, da se bodo v bodoče vključili v selekcije mlajših kategorij.

Za spodbudo in nagrado lepim dosežkom so se v klubu odločili, da bodo v sodelovanju s starši in sponzorji popeljali mlajše selekcije na mednarodni turnir v Makarsko, ki je na sporedu ob koncu šolskega leta. V ta namen bo klub v soboto 10.05.2014 med tekmo z Ribnico organiziral bogat srečelov, zbrani denar od vstopnine in srečelova pa bodo namenili za Makarsko.

Vabljeni vsi ljubitelji rokometa na tekmo v soboto, 10.05.2014 ob 19:30 uri in pomagajte članom do zmage proti Ribnici, dečkom pa pri udeležbi na turnirju.

Oglejte si tudi