Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

POSAVJE IN ZASAVJE, IZZIVI IN PRILOŽNOSTI V ŠPORTU

Na pobudo Športne zveze Sevnica je bilo 17. novembra v Sevnici, v soorganizaciji Regijske pisarne OKS ZŠZ, izvedeno srečanje predstavnikov Športnih zvez posavske in zasavske regije. Srečanje v obliki omizja z naslovom Izzivi in priložnosti v športu v Posavju in Zasavju je bilo v programu prireditev ob občinskem prazniku občine Sevnice, kot gosta sta sodelovala Gorazd Cvelbar iz OKS, vodja projektov na področju športa za vse, športa na lokalni ravni, in župan Srečko Ocvirk.

V uvodu je Ivan Gerjevič, vodja Regijske pisarne OKS, predstavil podatke o sredstvih, ki jih posamezne občine namenjajo v proračunu za razvoj in dejavnost v športu v obravnavanih regijah.

V razpravi, ki je bila konstruktivna, so navzoči izpostavili predvsem potrebe po vključenost gospodarstva v razvoj in dejavnost na področju športa, ureditev prostovoljstva na vseh ravneh, razmejitev nalog in vlog med šolskim športom in delom v društvih. Med izzivi sta bili izkazani potreba po ustanovitvi športni zvez v občinah Radeče in Kostanjevica ter večja povezanost športnih zvez v regijah pri organiziranju športnih prireditev.


Vir: Arhiv ŠZSevnica



Oglejte si tudi