Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Pester rokometni vikend v Sevnici

Pred začetkom rokometne sezone je bil v Sevnici pester rokometni vikend. V petek se je začelo z novinarsko konferenco na gradu Sevnica, nadaljevalo v športni dvorani s Turnirjem spominov in končalo v soboto s finalom 21. Šilčevega memoriala.
Na novinarski konferenci je bila po uvodni predstavitvi kluba predstavljena članska ekipa za sezono 2014/2015. Po odhodih Božiča in Flajsa ter »upokojitvi« Ošlovnika in Bratanoviča, so novinci v klubu Štefanič, Suholežnik ter vratarja Brglez in Gerčar. Cilj ekipe je uvrstitev v sredino lestvice 1. rokometne lige. Velik poudarek bo namenjen vzgoji mladih rokometašev v duhu zdravega športnega življenja in širitvi dejavnosti rokometne šole na vse osnovne šole v občini Sevnica. Vse skupaj naj bi pripomoglo k dodatni prepoznavnosti kluba, ki si jo s svojo tradicijo, uspehi in kakovostnim delom vsekakor  zasluži. Sponzorjem, Občini Sevnica na čelu z županom g. Ocvirkom in Zavodu KŠTM je bila izrečena zahvala za uspešno sodelovanje v preteklosti in upanje, da se bo sodelovanje na visoki ravni nadaljevalo. Poziv je bil namenjen tudi vsem prostovoljcem v klubu, ki predano delujejo v dobro kluba.

Popoldanski čas je bil namenjen odigravanju treh tekem v okviru Turnirja spominov. V medsebojnih srečanjih so se pomerile ekipe RD Riko Ribnica, RK SVIŠ Iv. Gorica in RK Sevnica. V prvi tekmi je bila Senica boljša od SVIŠ-a 27: 24, v drugi tekmi je Ribnica premagala SVIŠ 34:21, na koncu pa so bili Ribničani še boljši od Sevnice 28:24. Najboljši strelec in igralec turnirja je bil Patrik Leban (Ribnica), za najboljšega vratarja pa je bil razglašen Nejc Brglez (Sevnica).

V soboto je bil v Športni dvorani Sevnica zaključni turnir 21. Šilčevega memoriala. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi RK Sevnica in RD Slovan. Gostje so bolje začeli tekmo in začetno vodstvo zadržali do končne zmage 23:19. V tekmi za prvo mesto sta igrali ekipi RD Loka in RD Riko Ribnica. Dolgo je bil rezultat izenačen, proti koncu po so igralci Ribnice naredili delni rezultat 6:0 in brez težav zmagali 22:17. Najboljši strelec turnirja je bil Tim Jenko Bogdanič (Slovan), najboljši igralec Patrik Leban (Ribnica), najboljši vratar pa Anže Vrbinc (Loka).

Povabilu organizatorja so se odzvali tudi igralci generacije RK Sevnica, ki je v sezoni 1972/1973 sodelovala v 2. državni ligi tedanje države in katere član je bil tudi Jože Šilc, kateremu je turnir tudi posvečen.

Posebna zahvala gre Zavodu KŠTM in g. Stojanoviču, ki so kljub gradbišču okoli dvorane zagotovili nemoten potek vseh dejavnosti. Ekipe so dejstvo sprejele z razumevanjem in brez pripomb.

Članska sezona pa se začne že v soboto, 6. 9. 2014 ob 19:30, s tekmo v Športni dvorani Sevnica med ekipa RK Sevnica in RK Branik Maribor. Vabljeni !

Oglejte si tudi