Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Človekoljubni uvod v evropski teden športa

Ob začetku evropskega tedna športa in 25-letnici delovanja Športne zveze Sevnica je v petek, 16. septembra, na novem travnatem igrišču pri športnem domu v Sevnici potekal nogometni turnir človekoljubne narave. Udeleženci so prijavnino in prostovoljne prispevke na predlog OZ RK Sevnica namenili trem socialno ogroženim družinam iz naše občine, z dogodkom pa so hoteli pokazati pomembnost gradnje večnamenskega stadiona z atletsko stezo in nogometnim igriščem za razvoj športa v naši občini. 

Športni dogodek so s prijateljsko tekmo začeli najmlajši nogometaši NK Športikum Sevnica in se pomerili z vrstniki iz Radeč. Otroci so pokazali veliko spretnosti in znanja ter s srčno igro navdušili starše in druge gledalce.

Na osrednjem turnirju so se pomerile štiri ekipe, ki so tekmovale v barvah logotipa Športne zveze Sevnica. Župan Srečko Ocvirk je bil kapetan rumene ekipe, sestavljali pa so jo parlamentarni poslanci Tomaž Lisec, Ivan Hršak, Igor Zorčič, občinski svetnik Janoš Janc in drugi. V zelenem so igrali gospodarstveniki, za modro ekipo Športne zveze so igrali predstavniki domačih športnih društev, v značilni beli barvi pa so se borili igralci OZ RK Sevnica. V sistemu na izpadanje so v napetem finalu na koncu z minimalno prednostjo sevniški gospodarstveniki premagali športno zvezo, Rdeči križ pa je osvojil 3. mesto.

Vzporedno z dogajanjem na nogometni zelenici so atleti Atletskega kluba Sevnica gledalcem demonstrirali tekaški trening in tako opozorili na akcijo Atletske zveze Slovenije, ki je ob podpori Unescovega sklada za preprečevanje dopinga v športu, Olimpijskega komiteja Slovenije in Zavoda za šport Planica izvedla akcijo Začni mlad, tekmuj pošteno. Namenjena je bila promociji teka, gibanja in zdravega udejstvovanja v športu za najmlajše.

Nekaj dežnih kapelj ni preprečilo, da se udeleženci po koncu ne bi še dolgo v večer družili ob hrani in pijači, za katero je poskrbelo prijazno osebje Kavarne Špica. Mojca Pinterič Kranjc se je v imenu OZ RK Sevnica zahvalila za zbrana sredstva, predsednik Športne zveze Sevnica Rok Vodenik je poleg zahvale izrazil še zadovoljstvo ob številni udeležbi in 25-letnici Športne zveze napovedal številne seminarje in izobraževanja, ki bodo oplemenitili strokovnost dela športnih delavcev v naših klubih. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Oglejte si tudi