Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

98 MEDALJ V LANSKEM LETU

V Klubu borilnih veščin Sevnica smo v iztekajočem se letu aktivno delovali tako na tekmovalnem kot na ostalih športno rekreativnih področjih. S svojimi varovanci smo se udeleževali tekmovanj v športnem in tradicionalnem karateju ter v kickboxingu. Udeležili smo se 21 tekmovanj doma in v tujini. Na različnih nivojih tekmovanj od šolskih, regijskih tekmovanj, pokalnih tekem, državnih prvenstev, mednarodnih turnirjev do evropskega pokala, smo osvojili 98 medalj, od tega je bilo kar 33 zlatih. Na Državnem prvenstvu v tradicionalnem in športnem karateju smo osvojili 9, v kickboxingu pa 4 naslove državnih prvakov. Zelo uspešni smo bili tudi na mednarodni sceni kjer smo osvojili 2 srebrni medalji na evropskem pokalu v kickboxingu. Na mednarodnih in Grand Prix turnirjih smo skupno osvojili 27 medalj, od tega 3 zlate na GP in 3 zlate na MT. Do danes smo osvojili že 1960 medalj. Zares odlična in zavidljiva bera osvojenih medalj naših mladih športnikov in športnic KBV Sevnica. Po zaslugi velike požrtvovalnosti in borbenosti so se mladi športniki prebili v sam vrh slovenskega tradicionalnega in športnega karateja ter kickboxinga.
 
 Tudi te uvrstitve so del našega bogatega zapisa, ustvarjanja zgodovine in uspeha sevniškega kickboxinga  in karateja, ki smo ga v letu 2016 zaznamovali še z visokim jubilejem, 40 let sevniškega karateja. Za svoje dolgoletno delovanje, za razvoj sevniškega in slovenskega karateja in za izjemne športne dosežke smo s strani Občine Sevnica prejeli visoko občinsko priznanje Zlato plaketo.

 

Trenutno imamo 8 licenciranih vaditeljev, inštruktorjev in trenerjev kickboxinga in karateja, ki delujejo v sekcijah za karate, boks, kickboxing in MMA. Poleg teh sekcij deluje še športna rekreacija za odrasle. Vadbeni procesi so konstantno prilagojeni letnemu razporedu aktivnosti – Koledarju KBV Sevnica, ki ga Izvršni odbor sprejme na začetku tekmovalne sezone.

 

Našemu trenerskemu kadru je bilo omogočeno strokovno izobraževanje in spopolnjevanje na seminarjih za športni panogi karate in kickboxing. Hkrati so vsi uspešno obnovili letno licenciranje.

 

Treningi kickboxinga in karateja so potekali redno petkrat tedensko v Sevnici in Loki pri Zidanem mostu.  Našim članom, študentom pa smo omogočili, da lahko v času študija trenirajo tudi  v Ljubljani in Mariboru.

 

O našem delovanju smo redno obveščali javnost preko tiska, radia, regijske televizije, spletnih medijskih portalov, FB, Twitterja in spletnih strani kluba www.kbv-sevnica.org . Redno izdajamo brezplačni časnik BUDO NOVICE. Omenjene novice se nahajajo tako na klubskih spletnih straneh kot na svetovnem portalu www.issuu.com . Z Budo novicami seznanjamo člane, ljubitelje športa in rekreacije ter javnost o naših aktivnostih in zanimivostih iz sveta borilnega športa in rekreacije. Naše novice so objavljene v številnih lokalnih in regionalnih medijih, seznanjamo pa tudi lokalno skupnost, športna društva, šole, posameznike…


Karate
in Kickboxing imata v Sevnici zares bogato tradicijo in uspešno prepoznavnost, že polna štiri desetletja. Zato si v klubu prizadevamo, da v svojem domačem kraju organiziramo še odmevnejšo tradicionalno športno prireditev. V letu, ki je pred nami bomo organizirali dve veliki mednarodni športni prireditvi, ki bosta v kraj ob sotočju reke Mirne in Save privabila številne domače in tuje športnike:

 

V letošnjem letu bomo v Sevnici organizatorji kar dveh odmevnih mednarodnih športnih prireditev:

- Sobota, 25. Marec 2017 - Športni dom Sevnica

17. Tradicionalni karate turnir – LISiCA OPEN 2017 - v katah in borbah v tradicionalnem karateju za vse starostne kategorije;

- Sobota, 2. December 2017 - Športna dvorana Sevnica

WAKO Mednarodni kickboxing turnir – SEVNICA OPEN 2017 - v kickboxingu ter v

borbah v tradicionalnem in kontaktnem Kyokushinkai karateju za kadete, mladince in člane. 

 

Člani kluba smo bili zelo aktivni na številnih področjih. Tako nismo izostajali niti na področju športne rekreacije, saj smo venomer širili množičnost in krepili zdrav duh v zdravem telesu.

 

Uspehov ni moč pripisati le prizadevnim trenerjem in športnikom, temveč tudi sponzorjem, donatorjem in Občini Sevnica, ki je budno spremljala naša dogajanja in nesebično nudila prepotrebno finančno in materialno pomoč. Vsem sponzorjem, donatorjem, članom kluba, županu in občinskim ter športnim delavcem, hvala Vam!

Oglejte si tudi