Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

24. Skok na Lisco in 20 let Kolesarskega društva Sevnica

V organizaciji KD Sevnica je potekala 24. ponovitev rekreativne kolesarske dirke na Lisco.  Letošnja trasa vzpona je bila zaradi gradbenih del na cesti  Breg–Jurklošter izpeljana po lokalni cesti skozi vas Krakovo. Dirke, ki je bila 360 m krajša od klasične, se je udeležilo 80 kolesarjev, med njimi le ena ženska.  Najhitreje je z  8,8 km dolgo progo in 700 m nadmorske višine  opravil Aljaž Prah KD Sevnica s časom 30:04. Za lažjo primerjavo ima dirka razvrstitve tudi po starostnih kategorijah, katerih zmagovalci so postali:  do 18 let Aljaž Prah, KD Sevnica, 30:04; od 18 do 29 let Gašper Bevc,  KK Master  Team, 32:21;  od 30 do 39 let Gašper Kurnik Ljubljana, 34;10; od 40 do 49 let Gregor Dolenc, KD Hrastnik, 36:14; od 50 do 59 let Brane Bojanc, KD Sprint NM, 34:10; nad 60 let Jože Lindič, KD Strahovica Kamnik, 43:20; edina ženska predstavnica je bila 65-letna Irena Berčon iz Trbovelj, ki je osvojila cilj s časom 58:45. Posebno priznanje je dobil tudi najmlajši tekmovalec, 10-letni Leon Klopčič, KD Sevnica. Najstarejši in zvesti obiskovalec Lisce je bil 77-letni Đuro Kovač, KD Papež. Organizatorjem je bilo v veselje in čast, da je najhitrejši Sevničan in Posavec v vsej dolgoletni zgodovini tudi skupni zmagovalec. To je Aljaž Prah, ki je član mladinske tekmovalne ekipe KD Sevnica – TANIN SEVNICA  v kategoriji mladincev.

   Med obdelavo rezultatov smo člani KD Sevnica pripravili manjši  slovesni dogodek ob 20-letnem delovanju društva. V nagovoru je predsednik predstavil zgodovino delovanja in aktivnosti, ki jih bo v tem letu kar nekaj: marca Blagoslov kolesarjev na Šmarčni, aprila akcija 24h Lisce, Sevniški kolesarski maraton konec maja, Skok na Lisco ter kolesarjenje Od zore do mraka ob občinskem prazniku novembra.  Društvu je uspelo organizirati mladinsko tekmovalno ekipo, ki deluje že tretje leto. Podelili smo priznanja in zahvale  ustanovnim  članom ter našim zvestim podpornikom in sponzorjem. Dogodek je popestrila vokalna skupina Vilinke z Boštanja in zaključno sladko presenečenje s torto velikanko za vse obiskovalce Lisce.

 Za tem sta bila še žrebanje praktičnih nagrad sponzorjev in donatorjev ter razglasitev rezultatov po starostnih kategorijah in podelitev kolesa kot glavne nagrade.

  Do jubilejnega 25. skoka zadnjo avgustovsko nedeljo prihodnje leto bo cesta z Brega  na Lisco popravljena in se bo dirka zaradi četrtstoletne primerjave rezultatov vrnila na prvotno traso.

Oglejte si tudi