Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

ZIMSKI ŠPORTNI DAN V PLANICI

Sredi meseca marca, ko je narava v naših krajih že ponujala popolnoma spomladansko podobo, smo se učenci 6., 7. in 8. razreda Osnovne šole Krmelj odpeljali v dolino pod Poncami. Tokrat ne na ogled smučarskih poletov, ampak na zimski športni dan.

Ujeli smo še zadnje krpice snega in se z navdušenjem podali na tekaške smuči. Ker smo nekateri v lanskem šolskem letu izvedli večdnevno zimsko šolo v naravi, smo v tej nordijski disciplini že pravi mojstri. Po uvodnem ogrevanju in obnovitvi v preteklih letih pridobljenih veščin smo se zapeljali po pravih tekaških progah. Nekateri smo hiteli in nabirali kilometre, drugi pa smo bili na smučeh nekoliko bolj previdni, saj so bile razmere na progi zaradi precej visokih temperatur zahtevne. Poleg naporne športne aktivnosti smo uspeli spremljati okolico. Pogled nam je uhajal predvsem na planiško letalnico, ki so jo pridni planiški delavci vneto pripravljali za zaključno skakalno prireditev. Navdušeni pa smo bili tudi nad ogledom sodobnega nordijskega centra.

Čeprav smo izvajali aktivnosti na snegu, nas je grelo toplo pomladno sonce. Navdušeni, rdečih ličk in tudi malo utrujeni smo si ob slovesu od Planice obljubili, da se na tekaške smuči še vrnemo.

Učenci in učitelji OŠ Krmelj

Oglejte si tudi