Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Blanci že drugič gradili prijateljstvo.

Prvega marčevskega dne je bil na Blanci prav poseben dan. Na sončno popoldne se je odvila dobrodelna prireditev »Gradimo prijateljstvo 2.« v organizaciji Osnovne šole Blanca, enota Vrtec Blanca.

Pravijo, da dobrodelnosti ne presojamo po tem kaj je dano ali narejeno, ampak zakaj je dano in narejeno. Lansko leto so bila zbrana sredstva namenjena nakupu zunanjih igral za otroke 2. starostnega obdobja, letos pa bomo z zbranimi sredstvi našo krasno zelenico obogatili še s kakšnim igralom za najmlajše vrtičkarje, otroke 1. starostnega obdobja.

 

Pesem Toneta Rusa pravi: »Sreča ni velika stvar, ni zaklad in ne denar, sreča nič ne sveti se, le tiho je …«.

Sreča je tiho prebivala to popoldne med nami, pomagali pa so jo graditi nastopajoči: ANSAMBEL ŠANTEJ, ANSAMBEL FLORJAN, ŠTAJNBRIK, KVARTET JARICA, ANSAMBEL SKOMINI, ANSAMBEL POKLON, ANJA IN KLARA DRSTVENŠEK, ANSAMBEL LABIRINT. Svoj del so prispevali tudi zaposleni na OŠ Blanca - UPS! ter VRTIČKARJI ENOTE VRTCA BLANCA.

 

Da pa je bila sreča še večja gre zahvala vsem donatorjem GREISHABERJU LOGISTIK, TRAFIKI SEVNICA – Vesna Mirt s.p., PLASTOFORMU BLANCA, BENITRANSU – Benjamin Očko s.p. ter BOŠTJANU POVŠETU za ozvočenje, KRAJEVNI SKUPNOSTI BLANCA IN PROSTOVOLJNEMU GASILSKEMU DRUŠTVU BLANCA za odstopljene prostore, GODBI BLANŠKI VINOGRADNIKI, POŠTI SLOVENIJA, OKREPČEVALNICI RADEJ IN D`PLACe, SADJARSTVU BLANCA, KLETI PIRC, PEKARNI KRUHEK SEVNICA, PICERIJI FONTANA KRŠKO, družini BUDNA, g. JOŽETU KOŠTOMAJU in g. EDIJU PIRCU.

 

Svoj del sreče so prispevali tudi starši naših vrtičkarjev z domačim pecivom in sokom ter branjem veznega teksta med prireditvijo, vsi obiskovalci z vstopnino ter prostovoljnimi prispevki ter zaposleni na OŠ Blanca z organizacijo in izvedbo prireditve.

 

Najbolj pa je sreča prebivala v naši srcih ob koncu prireditve, ko smo zaslišali kako uspešni smo bili. Zbrali smo 1432, 75€ in s tem spet dokazali, da na Blanci še znamo graditi prijateljstvo med seboj.


Utrinke si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

                                                                                                          Valerija Mirt,

                                                                                                          Osnovna šola Blanca, enota Vrtec Blanca


 

Oglejte si tudi