Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

ČEBELARSTVO IN VRTEC

V sklopu dejavnosti ob svetovnem dnevu čebel smo obiskali čebelarski par Štefanič na Dol. Brezovem.

Čebelar Zvone in čebelarka Martina sta svoje znanje vedno pripravljena prenašati na vrtčevske otroke, saj se odzoveta na vsako povabilo na delavnice v vrtcu ali pa otroke pričakata na domu, da si ogledajo celotni postopek pridelave medu.

Tokrat pa je bil obisk namenjen izobraževanju vzgojiteljic, saj je naš vrtec bogatejši za čebelarski kotiček, ki je opremljen z učnim panjem in čebelarsko opremo,         prilagojeno za otroke.

V deževnem dnevu smo se dobili v čebelnjaku, v katerem  vsak  panj krasi pravljični junak. Čebelice zaradi umetnice  Marije Klaužar natančno vedo, ali bodo letele k Muci Copatarici, Mačku Muriju, k medvedu pod dežnik, Kekcu ali pa k Vidku.

Ogledali smo si čebelnjak, ki je pripravljen za izvajanje apiterapije, se seznanili z razvojem in življenjem čebel, izvedeli, kakšni        sta skrb in ljubezen čebelarja do čebel, kje je najugodnejša mikrolokacija za umestitev čebelnjaka, o zdravilni moči medu in drugo. Na koncu smo imeli medeno degustacijo.

Sodelovanje in strokovna pomoč gospoda Zvoneta pri opremi čebelarskega učnega kotička je neprecenljiva. Doživetje v čebelnjaku, ki je prijetno dišal po lesu in je ob šumenju čebel  deloval pomirjajoče in terapevtsko, pa nas je spodbudilo, da bomo jeseni organizirali ponovimo izobraževanje tudi za preostale strokovne delavke.

Vsi dogodki in aktivnosti ob svetovnem dnevu čebel pa imajo samo en namen: s pripomočki in izobraževanjem omogočiti kakovostnejše delo v oddelku  in približati ljubezen do čebel otrokom v vrtcu.

Bernarda Androjna

Oglejte si tudi