Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

ČAROBNI OBISK GRADU

Vrtec Ciciban Sevnica je v sodelovanju z javnim zavodom KŠTM že šesto leto organiziral Čarobni obisk gradu. Prireditev je potekala 13. 12. 2012 v atriju in v prostorih sevniškega gradu. To je prireditev, ki je namenjena vsem predšolskim otrokom in ki popestri čarobnost veselega decembra, meseca velikih želja in pričakovanj.

 

Otroci so se skupaj s starši zbrali v atriju sevniškega gradu, nato pa so po skupinah obiskovali posamezne grajske sobane, v katerih so se odvijale različne dejavnosti. V dvorani Alberta Felicijana so strokovni delavci vrtca izvedli, ob spremljavi kitare, glasbeno pravljico »Grad gradiček«. Grajska kapela se je spremenila v kraljestvo Snežne vile. Skupaj s svojimi snežinkami je pričarala snežno pravljico. Veliko presenečenje smo doživeli v Stari galeriji, kjer je društvo Sevniški graščaki prikazalo pravi srednjeveški ples. V Musconovi galeriji pa so otroci, ob pomoči staršev in strokovnih delavk vrtca, izdelali dišeče pomaranče. Poleg vseh dejavnosti, ki so potekale na gradu pa smo praznično čarobnost pričarali tudi s prižganimi lahtirnicami, ki so jih otroci s strokovnimi delavci vrtca skrbno pripravljali v različnih ustvarjalnih tehnikah. Vsak otrok si je lahko izbral eno lahtirnico in jo ob koncu prireditve odnesel domov.

 

Tako kot vsako leto, smo tudi tokratno srečanje izkoristili za  zbiranje denarnih sredstev. Zbrali smo 678,21 €. Sklad Vrtca Ciciban Sevnica bo ves zbrani denar namenil za pokrivanje stroškov za dodatne dejavnosti za otroke iz socialno šibkih družin in za nakup zunanjih igral.

 

Za vsak vaš prispevek se v imenu otrok iz srca zahvaljujemo.

 

Vsi, ki smo bili na gradu smo doživeli njegovo čarobnost  in želimo vam, da se le-ta prenese na vse dni v letu 2013.

 

 

Mali in Veliki iz Vrtca Ciciban Sevnica

 

 



Oglejte si tudi