Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

ŠPORTNA PRIREDITEV NA OSNOVNI ŠOLI SAVA KLADNIKA SEVNICA

Danes, v soboto, 24. januarja 2015, je v okviru Zavoda ŠKL na naši šoli potekalo prvo tekmovanje osnovnošolcev med dvema ognjema. Med seboj so se pomerile štiri ekipe: OŠ Šmarje pri Jelšah, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Hruševec Šentjur in OŠ Sava Kladnika Sevnica.
Učiteljice razrednega pouka so se z učenci že od jeseni pripravljale na ta pomemben športni dogodek. Učenci so pod vodstvom učiteljice Zvonke izdelali številne navijaške transparente. Pred začetkom smo tudi odlično pobarvali našo maskoto.

Prireditev se je začela ob deveti uri s prihodom vseh ekip. Zaigrala je slovenska himna. Pozdravni govor je imel gospod župan Srečko Ocvirk. In potem se je začelo zares! Vzdušje je bilo vedno bolj napeto, tako na igrišču, kakor na tribunah. Sevničane so spodbujali številni starši in drugi ljubitelji tega športa.

V prvi tekmi so tretješolci skupaj s četrtošolci premagali učence iz OŠ Dolenjske Toplice, ob istem času na drugem igrišču pa so igrali petošolci in šestošolci ter prav tako zmagali. Malo manj sreče so imeli prvošolčki in drugošolčki, ki so kljub trudu in borbenosti izgubili proti učencem iz Šmarij pri Jelšah. Nadaljnji dve uri smo spremljali igro ekip z vsako izmed sodelujočih ekip. Vsi učenci so se borili in pokazali, da se znajo spretno umikati leteči žogi.

Med tekmami smo na hitro še skočili v delavnico borilnih veščin in na merjenje hitrosti meta žoge. Po zaigranih igrah nas je zabaval Magic Aleksander, ki nas je navdušil s čarovnijami. Že nestrpno pa smo čakali na razglasitev rezultatov.

V kategoriji 1. in 2. razredov so navdušili naši prvošolčki in drugošolčki ter zmagali, učenci 3. in 4. razreda so dosegli tretje mesto, najstarejši petošolci in šestošolci pa drugo mesto. Z rezultati smo bili zadovoljni, še posebej pa naši najmlajši zmagovalci. Lea Haler je med vsemi sodelujočimi dosegla največjo hitrost meta žoge in prejela nagrado. Celotna ekipa naše šole pa si je prislužila tudi naziv najbolj »cool« ekipa.

Čestitamo vsem učencem in njihovim mentorjem, ki so dokazali, kakšen pomen ima športno udejstvovanje in navijačem za športno navijanje. Preživeli smo lepo sobotno športno obarvano dopoldne.

Urša Prah, 9. c

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi