Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

POZDRAV POMLADI NA OSNOVNI ŠOLI SAVA KLADNIKA SEVNICA

V petek, 24. 4. 2015, je na naši šoli že šestič potekala vsem poznana dobrodelna prireditev Pozdrav pomladi. Čeprav nam je lani na žalost zagodlo slabo vreme, pa nas je letos razveselilo sončno vreme in pričakovani dogodek je lahko nemoteno stekel.
Začelo se je ob enih popoldne na vseh razpoložljivih šolskih površinah, glavno dogajanje pa je bilo tokrat postavljeno na ploščad pred šolo, kjer sta pripravljen program vodila učenca Nik in Hana. Učenci, učitelji in tudi zunanji obiskovalci so si lahko pred šolo privoščili poslikave rok s kano, pletenje kitk, ličenje, manikuro in od Društva Ajda izvedeli kaj več  o biodinamični prehrani.

Prisrčno vabljeni so bili vsi, ki so si zaželeli sprostitve in zabave pred prihajajočimi počitnicami, ki ne bodo prinesle le prepotrebnega oddiha, temveč bodo tudi začasno pretrgale stike med šolskimi prijatelji. V pomladno ozeleneli naravoslovni učilnici so si obiskovalci lahko že tradicionalno ogledali klekljarice, se udeležili turnirja v strelastiki, hodili po vrvi, modelirali, izdelovali planinske vozle in izdelke iz slanega testa, ustvarjali z glino in rožami ali pa se ustavili v delavnicah energetike in tudi  prve pomoči, ki jo je priredil Rdeči križ.

Na notranjem igrišču sta bili dve različni slikarski delavnici za tiste, ki se ne morejo upreti vzgibu, da bi urno prijeli za ponujeni čopič. 'Konference bike', igra kraja zastavic, predstavitev interventnih vozil in prometne varnosti so dopolnile sliko in prišleki so se tudi marsičesa koristnega naučili. V pritličju naše nove šole je bilo več različnih plesnih delavnic, karaoke, plesna in šahovska delavnica. V jedilnici so kraljevale mize za namizni tenis in žogice so nepregledno skakale po prostoru; prehitre, da bi jim nekateri neizkušeni igralci lahko sledili. Na ploščadi pri vrtcu je bil zelo obiskan prehrambeni kotiček, kjer so se obiskovalci lahko okrepčali s čevapčiči, picami, hot  dogi in domačimi dobrotami, za tiste bolj sladkosnedne pa so pekli palačinke.

Tisti bolj navdušeni nad športom so se lahko že prej prijavili na skupinsko kolesarjenje, tekme v igri med dvema ognjema ali v delavnico hokej,  pri vseh teh dejavnostih so se pridružili tudi starši. Občinstvo sta zabavali glasbeni skupini Fantje izpod Lisce in Makadam, za najmlajše pa je bil tukaj tudi slonček Bansi z RTV Slovenija. Za konec se je v kulturni dvorani Gasilskega doma Sevnica izvedla gledališka predstava Ko gozd umolkne. 

Preživeli smo lepo, športno, pestro in zabavno popoldne. Prav vsi obiskovalci pa so poleg aktivno preživetih ur na šolskih prostorih in druženja z otroci odšli domov s lepim občutkom v srcu, da so prispevali delček finančnega zalogaja v šolski sklad, ki bo z zbranimi sredstvi pomagal učencem, da se bodo lahko udeležili šole v naravi ali pa obiskali kakšen košček naše prelepe domovine. Hvala vam za vašo dobrodelnost in pridite k nam tudi kdaj med šolskimi dnevi.

 

 Ana Trbovc, 9. c

OŠ Sava Kladnika Sevnica

 

Oglejte si tudi