Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
12°C
-6°C
JUTRI
13°C
6°C
Deli

V ČEVLJE ODRASLIH SMO STOPILI UČENCI 6.C V PROJEKTU IGRIŠČE ZA GLEDALIŠČE

V ponedeljek, 23. decembra,  je prišel na obisk umetnik Tomaž Lapajne Dekleva. Postavili smo mu nekaj vprašanj in izvedeli, da ima tri otroke, mačko, ki so jo rešili zapuščenosti, da je napisal kar nekaj iger za otroke, da se ukvarja z gledališčem.  Igrišče za gledališče pa je dejavnost, pri kateri pridejo v šolo umetniki, da se z učenci igrajo gledališče. 

V uvodu smo se igrali igrici podajanje ploska in samuraji, nato pa smo se razdelili v skupine. Cilj igre je bil rešiti problem družine Jamnik, v kateri živijo mama in štirje otroci. Najstarejši Marko že hodi v šolo, a mu ne gre najbolje, ne piše domačih nalog in rad se prepira z vrstniki. V bloku, kamor so se priselili, so stanovalci zaznali tak hrup, da so obvestili policijo. Vsaka skupina je dobila svojo vlogo: gospa Jamnik (mama Marka), socialna delavka, policist, Marko (najstarejši sin) in razredničarka. Skupaj smo prišli do rešitev, kako bi zmanjšali hrup v stanovanju ter Marku pomagali do dobrega uspeha v šoli. Nekaj ugotovitev: večje/novo stanovanje oz. hiša, Marko bi konec tedna preživel pri sorodnikih, da bi delal domače naloge v podaljšanem bivanju, imeli bi osebno varuško … Vsem sta bili ti dve šolski uri zelo zabavni. Zanimivo je bilo, saj smo reševali »odraslo« težavo in se vedli kot odrasli (razen Marka). 

Ob koncu  smo naredili analizo in se igrali igrico, pri kateri je vsak izmed učencev povedal eno besedo, tako da je nastala nova zgodba. Zahvaljujemo se Tomažu Lapajnetu Deklevi, da nam je pokazal jn razložil del odraslega življenja. 

 

Klara Požun in Lana Vurnek, 6.c

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi