Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

USPEŠNA DEKLETA NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ PRVE POMOČI

 

V soboto, 10. 5. 2014, se je Osnovna  šola Boštanj udeležila 8. državnega preverjanja osnovnošolskih ekip prve pomoči v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. Šolo so zastopale naslednje učenke: Adrijana Tomažič, Anamari Krevel, Tinkara Simončič, Eva Železnik, Sara Praznik in Ženinn Rozman Ravnikar.

Najprej so reševali test o zgodovini in pomenu Rdečega križa ter o teoretičnem znanju prve pomoči. Pri praktičnem delu pa so pokazali, kako bi uporabili svoje znanje o prvi pomoči v različnih situacijah. Uprizorjene so bile možne poškodbe pri nesreči v prometu, na pikniku v naravi, na igrišču, na čolnarjenju na morju in delovna nesreča.

Naše učenke so osvojile odlično 3. mesto, za kar jim čestitamo in upamo, da jim bo znanje koristilo v nadaljnjem življenju. Njihov izvrsten dosežek pa je plod trdega dela in želje po vrhunskem znanju, pri čemer ima velike zasluge tudi članica prve pomoči RK Sevnica, ga. Silva Martinšek, s katero so vadile mnogo ur. V znak hvaležnosti ji na tem mestu podarjamo darilo iskrenih besed, ki zvenijo preprosto, a pomenijo veliko: Hvala!

 

Mentorica: Polonca Šintler Cigler

Oglejte si tudi