Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
23°C
9°C
JUTRI
27°C
8°C

Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane

V petek, 20. 11. 2020, smo imeli naravoslovni dan od doma. Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga sestavljajo kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Po zajtrku smo predelali gradivo, ki so nam ga poslale učiteljice. Najprej smo prebrali nekaj zanimivih stvari o slovenskem zajtrku in si pogledali zabaven filmček. Temu je sledilo spoznavanje ajde. Prebrali smo veliko zanimivega in se veliko naučili o uporabi ajde v kulinariki in o njeni preteklosti. Najbolj me je presenetil podatek, da čebele na 1 hektarju ajde naberejo 100 do 300 kg medu. Za konec smo še nekaj spekli iz ajde. S sestro sva spekli ajdove muffine z banano in čokolado. Bili so tako dobri, da se niso uspeli niti ohladiti, saj smo jih že prej pojedli. Po hranljivem obroku sva šli s sestro ven na svež zrak in tako zaključili zanimiv in poučen dan. Naravoslovni dan mi je bil kljub šolanju od doma zelo všeč.

 

Ajda Vozelj, 6. razred   

OŠ Milana Majcna Šentjanž

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi