Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
-2°C
-4°C
JUTRI
0°C
-2°C
Deli

Teden otroka na OŠ Krmelj

 

 

Tako kot vsako leto smo tudi letos na OŠ Krmelj teden otroka obeležili tako, da smo učencem ponudili številne zanimive in poučne dejavnosti.

Na razredni stopnji smo prisluhnili predavanju o zdravju, kjer nam je gospa iz ZD Sevnica predstavila, kako moramo skrbeti za osebno higieno in  za boljšo odpornost našega telesa.  Ogledali smo si prikupno glasbeno-plesno predstavo v izvedbi Marjana in Ane Dirnbek. Odšli smo na pohod v smeri Krmelj–Hinjce–Kamenško– Kamenica, ki ni bil ravno najkrajši, a smo bili na koncu vsi veseli in zadovoljni, saj so nas na poti kar nekajkrat prijazno pogostili. Obiskali smo eko kmetijo Zabukovec (1.–5. r.), kjer smo spoznali živinorejo, prašičerejo in perutninarstvo. Posebej zanimiv in navdušujoč za vse pa je bil obisk GEN energije v Krškem (3.–5. razred), saj smo lahko preizkušali različne eksperimente ter na poučen in zabaven način spoznali elektriko. Vsak dan smo brali  zanimive pravljice, prvošolci pa so bili tudi uradno sprejeti v šolsko skupnost. 

Na predmetni stopnji smo teden začeli s predavanjem Preprečimo nasilje, ki ga je izvedla predstavnica Kriznega centra za otroke in mladostnike Krško. V torek smo si ogledali duhovito in poučno glasbeno predstavo Maša in Tjaša, ki nas je prepričala, da je šola nekaj lepega. Učenci plesnega krožka so pripravili plesni nastop Kdo pravi, da jaz plesat' ne znam, s katerim so najprej učence in delavce šole, zvečer pa tudi starše in ostale obiskovalce navdušili s plesnim znanjem, pridobljenim v enem šolskem letu. Nekaj učencev naše šole se je v četrtek udeležilo likovne kolonije Otroške razglednice na sevniškem gradu, kjer so poslikavali stare predmete. Devetošolci so v tem tednu z branjem pravljic polepšali dan otrokom v vrtcu, kar je bila za vse izjemno prijetna izkušnja. Pester teden otroka smo zaključili z odbojkarskim turnirjem, kjer so učenci igrali proti delavcem šole in jih skoraj premagali. Letos jim ni uspelo, prihodnje leto pa zagotovo, so si bili enotni.

Ines Colner, OŠ Krmelj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij