Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
SRE.
21°C
12°C
Oceni objavo

POZDRAV POMLADI V DOMU UPOKOJENCEV SEVNICA

Še ni dolgo tega, ko smo učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica obiskali varovance v Domu upokojencev ob novem letu, v pustnem času, ko smo popestrili občni zbor upokojencev in jim prinesli delček pomladi s pesmijo, plesom in svojo otroško razigranostjo.

Pod vodstvom prof. matematike, Milana Mitroviča,  se je ob spremljavi kitare predstavila s pesmijo skupina učencev višje stopnje, z imenom »Modra minuta«. S plesom in pesmijo so se predstavili tudi najmlajši na naši šoli. Zaplesali so učenci 3. a razreda in učenci 1., 2. in 3. razreda, ki prepevajo v pevskem zborčku »Glasbene miške« pod vodstvom učiteljice Irene Železnik. Ljudska in narodna pesem pa zazveni še lepše, če je zapeta ob harmoniki. Tako so starejše razveseljevali z izvajanjem skladb s harmoniko tudi naši štirje harmonikarji, učenci 9. razreda in 4. razreda.

Naše sodelovanje je že utečeno in veseli smo, ko pride čas, da obiščemo varovance v Domu upokojencev, kjer nas vedno z veseljem sprejmejo.

Lepo nam je, ker izvabimo ljudem nasmeh na lica in marsikomu od njih se ob poslušanju naših malih razigranih in nasmejanih otrok utrne solza v očeh. Najlepše je, ko varovanci z nami zapojejo in se nasmejejo. Tudi za nas so to neprecenljivi in nepozabni trenutki in veseli smo, da lahko pridemo in razveseljujemo. Tako se tudi mi, najmlajši, učimo sodelovati, spoštovati in ceniti. Tudi mi smo hvaležni za takšne trenutke in prav je, da se od majhnega navajamo delati dobro in drug za drugega. Tudi tako se učimo, da gremo lahko skozi življenje uspešno le - z roko v roki.

Mentorica otroškega pevskega zbora

 »Glasbene miške«,  Irena Železnik, prof.

Oglejte si tudi