Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
24°C
16°C
Oceni objavo

OGLED ŽELEZNIŠKE POSTAJE SEVNICA

Po končanem pouku so si učenci podaljšanega bivanja 2.b razreda iz OŠ Sava Kladnika Sevnica ogledali delo na Železniški postaji Sevnica.

Pobliže so se seznanili s poklicema blagajnik in prometnik. Vsak izmed nas ve, da je potrebno kupiti vozno karto, če se želimo peljati z vlakom. Prijazna blagajničarka je otrokom razložila in pokazala, kako to naredimo. Najpogumnejšemu učencu je  simbolično prodala karto brez vrednosti.

Ko smo z učenci prišli na peron železniške postaje, nas je glas po zvočniku prijazno pozdravil in učence povabil v prometno pisarno. Tu pa smo imeli kaj videti. Vse otroške oči so bile uprte v prometnika, njegovo rdečo kapo, uniformo in prometni lopar. Fante je najprej pritegnila “miza z lučkami”, kot so jo sami poimenovali. Učenci in učenke so na mizi lahko videli, kako prihaja vlak iz smeri  Breg, kasneje pa so to slišali še po telefonskem obvestilu. Ko je prometnik napovedal  po zvočniku vlak za Dobovo, so vsi odhiteli na peron, da pričakajo vlak.  Navdušeno so kričali, skakali od veselja in navdušenja ter mahali v pozdrav potnikom, ki so vstopali iz izstopali iz vlaka.

S pomočjo prometnika so učenci prebrali na voznem redu, da naslednji vlak prihaja šele čez eno uro, zato smo se počasi odpravili nazaj proti šoli. Bil je poseben dan, ki se je otrokom globoko vtisnil v spomin. Dogovorili smo se, da še pridemo na obisk, da izvemo še več zanimivosti in poučnih stvari. Učiteljica Barbara Nemec je pridno fotografirala, zbrala vse slike ter poskrbela, da jih lahko vidimo na spletni strani naše  šole.

Za prijaznost se zahvaljujemo blagajničarki ga. Majdi Gorišek in prometniku g. Romanu Šmitu.

Učenci PB 2.b OŠ Sava Kladnika Sevnica

in  učiteljica Tadeja Rupar

 

 

 


 

Oglejte si tudi