Sevnica

DANES
24°C
15°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

KOŠARKARSKI TURNIR NA OŠ BLANCA

Za zaključek jesenskega športnega dogajanja smo na zadnji novembrski petek, 28. 11. 2014, na osnovni šoli Blanca organizirali KOŠARKARSKI TURNIR. Turnir je bil izveden v okviru projekta SKK (Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti – poteka v okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2014), ki ga na naši šoli vodi učiteljica Saša Martinčič.  

Turnir je bil razdeljen na dva dela.  V prvem delu so svoje znanje predstavili mlajši učenci selekcije košarkarskega kluba Posavje Krško, Posavje Sevnica in ekipa učencev naše šole. Rezultati tokrat niso bili v ospredju,  saj je bil za večino nastopajočih otrok to prvi nastop izven svoje sredine. V prvi tekmi so se pomerili naši učenci z vrstniki iz Sevnice, nato je sledila tekma med klubskima selekcijama Krškega in Sevnice, v zadnji tekmi pa sta se pomerili naša ekipa in ekipa KK Posavje Krško. Turnir je potekal v sproščenem vzdušju, igralci so pokazali veliko želje po igri in borbenost, nekateri pa tudi solidno znanje. Našim učencem se je poznala večja uigranost in kolektivni pristop k igri, pokazali so tudi precej znanja in so zasluženo premagali obe gostujoči ekipi. V medsebojnem srečanju klubskih selekcij, pa so bili boljši Krčani.  Igralci so imeli podporo svojih staršev, ki so jih prišli bodriti in so bili zlasti začetnikom v veliko moralno podporo.

Drugi del tekmovanja je bil namenjen članskim ekipam. Na turnirju so svoje ekipe zastopali bivši in sedanji košarkarji, ki so nastopali in nekateri še nastopajo v ligaških tekmovanjih pod okriljem KZS. Igralci so zastopali ekipe KK Kozje, Blanco 2003 in Posavje Sevnica. Tudi ta del turnirja je potekal v sproščenem vzdušju, ni pa manjkalo borbenosti in atraktivnih potez igralcev. Vsaka izmed ekip je po enkrat zmagala in enkrat izgubila, zato je bil končni vrstni red določen s koš razliko, kjer so bili najboljši košarkarji Sevnice, 2. mesto so osvojili košarkarji iz Kozjega, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Blance, ki pa je v svojih vrstah imela najboljšega igralca in strelca turnirja – našega bivšega učenca Davida Lužarja. Pokale in priznanja je podelila gostja turnirja, naša bivša učenka Aleksandra Krošelj, kadetska košarkarska reprezentantka.

1/17

















Tekmovanje je popestril nastop mažoretk in plesne skupine, ki deluje na naši šoli.

Brez učitelja Francija Kranjca, ki je motor vseh športnih dogodkov na šoli, tudi ne bi bilo takšnih rezultatov.

Čestitke učencem in učitelju.

 

Saša Martinčič, OŠ Blanca

 

Oglejte si tudi