DANES
25°C
11°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Sevnica

 

27. februarja 2015 se je 157 članic in članov udeležilo 69. občnega zbora Društva upokojencev Sevnica v jedilnici Lisce.

 

Predsednica društva Marijana Kralj je ob pogledu po dvorani navzoče pozdravila takole:

»Jesen življenja je pestra in bogata. Koliko lepote in dragocenih spominov nosimo s seboj! Ni bilo vedno enostavno, pa je vseeno šlo. In zdaj uživamo v poslušanju otroškega čebljanja, v drobnih pozornostih in hvaležnosti za to, da preprosto smo tu – v užitkih druženja z ljudmi. In tudi temu je namenjen nocojšnji večer.«

 

V uvodnem kulturnem programu so sodelovali učenci Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica in MePZ Prijatelji DU Sevnica. Medgeneracijsko sodelovanje je navdušilo vse prisotne. Zahvala za program gre profesorici Petri Jesih in pevovodkinji Mileni Krajnc. Pevci so zapeli dve pesmi.

»Ko spregovori duša, otrpne srce,« bi označila Hanino pripoved o duši dobrega človeka. Katarina in Liza sta izvedli gibalno plesno točko, Lovro pa je zaigral na harmoniko. Upokojenci so ob nje zvokih tiho zapeli Za prijatelje in Čebelarja.

 

Estera Savič Bizjak pa je na temo Pobuda za organizirano rekreacijo razložila pomen gibanja za ohranjanje zdravja in dodobra z rekviziti in vajami razgibala prisotne ter jih povabila k tedenski vadbi.

 

Po kulturno rekreacijskem programu je izvoljeni predsednik delovnega predsedstva Franci Ernestl odlično vodil občni zbor po sprejetem dnevnem redu.

Predsednica društva (Marijana Kralj), blagajničarka (Milena Žnidarič) in predsednica Nadzornega odbora (Anica Pinterič) so podale poročilo o delovanju društva, finančno poročilo in poročilo Nadzornega odbora. V letu 2014 je društvo poslovalo pozitivno.


 

Po glasovanju sprejetja poročil je sledil Program dela in Finančni načrt za leto 2015.

Pod točko razno se je predsednica zahvalila praporščaku Antonu Strlekarju za dolgoletno opravljanje pomembne naloge v društvu.

V soncu in dežju, v vseh letnih časih, ob različnih urah, na vseh naših pokopališčih se je s praporom poslavljal od naših članov skoraj sedem let.

Hkrati je predstavila novega, to je Jože Beršnak s Florjanske ulice, in zaželela, da  zdravje praporščaku rabi vsaj toliko let in še več kot je Antonu.

Ostala je le še globoka zahvala delovnemu predsedstvu; vsem pa dober tek in prijetno druženje.

V vsakdanjiku naj bo spremljevalec društveni program, Upravni odbor in predsednica pa se bomo potrudili za dobro voljo in kvalitetno izvedbo.

 

                                                                                                      Društvo upokojencev Sevnica

 

Oglejte si tudi