Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Živali iščejo svoj novi dom

Ne glede na osveščanje prebivalstva o nujnosti sterilizacij in kastracij ter tudi na določbe iz Zakona o zaščiti živali, je še vedno vse preveč živali, ki potrebujejo svoj dom in lastnika, ki bo poskrbel za njihove potrebe. Da, lastnika, ki bo poskrbel za njihovo socializacijo, primerno hrano, dovolj gibanja, skrbel za zdravje živali....skratka ve, da posvaja živo bitje, ki čuti. Čuti mraz, lakoto, žejo, bolečine, osamljenost...so pa seveda veseli in prijazni družabniki in s svojo energijo delajo življenje lepše in pozitivno vplivajo na svoje lastnike, le če jim to dovolimo in zanje skrbimo tako, kot je prav in si zaslužijo.

Od 5.3.2020 so živali tudi zakonsko opredeljena kot čuteča bitja in ne več  kot strvari, kar je potrdil tudi Državni zbor in sicer v dopolnjenjem predlogu novele stvarnopravnega zakonika.

Na slikah  ob članku so živali, ki potrebujejo svoj dom. V kolikor ste začutili, da bi kateri izmed njih bil lahko vaš spremljevalec v življenju, pokličite na kontaktne številke ob slikah, da izveste vse informacije o njih.

Črna mlada psička, kavkaška ovčarka in kavkaški ovčar se nahajajo v

Zavetišču za male živali v Sevnici, inf.: 07 81 60 210


povzela: Alenka Kozorog

Oglejte si tudi