Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
16°C
7°C

Dobrodelni koncert Rdečega križa 'Občani Sevnice, stopimo skupaj'

Območno združenje RK Sevnica je v sodelovanjem s KŠTM Sevnica in občino Sevnica pripravilo že osmi dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za nakup paketov pomoči za občane in družine iz občine Sevnica, ki potrebujejo pomoč. 

Na dve uri trajajočem koncertu, ki ga je, s svojim prepoznavnim glasom iz radijskih valov, sproščenostjo in kančkom hudomušnosti, vodil Darko Povše, je nastopilo kar 88 nastopajočih in sicer: Ženski pevski zbor UTRINEK, ki združuje 16 pevk z veseljem do petja in že 12. leto deluje pod okriljem Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica, Glasbena šola Sevnica, ki se je predstavila z dvema komornima skupinama odličnih mladih glasbenikov, JUHU Glasbeni Mix – šest-članska zasedba, ki igra glasbo za vse generacije in povsod, kjer je dobra volja, Folklorna skupina SPOMIN DU Sevnica, ki deluje kot folklorna skupina in ljudski pevci, letos praznovali že 20. letnico delovanja, Ansambel POTEP, ki deluje že 12 let in katerih nastope vedno spremlja humor, Skupina MLADE ŽURERKE, plesna skupina deklet in žena, starih od 6 – 74 let, vse zabavne in mlade po srcu, Ansambel JARICA, letos že nagrajen za besedilo na Festivalu v Oplotnici ter na Festivalu Vurberk, trenutno snemajo skladbe za prvi CD. Sledil je še nastop CIK-CAK kvinteta, katerega posebnost je troglasno žensko petje. S polko Jeziček so aktualni zmagovalci letošnjega festivala Slovenska polka.

Zbrane sta pozdravila predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, ter župan Srečko Ocvirk. Z vstopnino, prostovoljnimi prispevki ter donacijami do dneva koncerta je bilo skupno zbrano 6.683 eur, kar bo zadostovalo za 350 prehranskih paketov s pralnim praškom. 

Na seznamu prejemnikov RK Sevnica je trenutno 698 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani je to 1424 občanov, ki jim RK pomaga. V lanskem letu so pomoči potrebnim razdelili 26 ton hrane, poleg tega pa še 4,3 tone toaletnih in čistilnih paketov ter nemerljivo količino rabljenih oblačil, obutve in opreme.

Predstavnici RK, predsednica Breda Drenek Sotošek ter sekretarka Mojca Pinterič Krajnc, sta pohvalili odlične nastope vseh sodelujočih, ki so se vsi takoj odzvali na povabila in so nastopili brez plačila in z veliko dobre volje. Poudarili sta tudi dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne ter z zavodom KŠTM, ki jim je nudil organizacijsko podporo pri pripravi koncerta.

Vsakemu od nastopajočih se je na odru za sodelovanje s skromnim darilom domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden od prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij. V lanskem letu je 126 prostovoljcev opravilo skupno kar 7.394 prostovoljnih ur.

Ob koncu je bila pohvale deležna še izjemna publika, ki je ves čas koncerta lepo sodelovala in tudi sicer je bilo v dvorani ves čas čutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh prisotnih, ljudi dobre volje in odprtega srca.

Rdeči križ sicer z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev nadaljuje do konca tega leta. Za vsak prispevek bodo zelo hvaležni in ga bodo, tako kot sredstva iz koncerta, do zadnjega centa porabili za nakup paketov pomoči. Sredstva zbirajo na TRR pri NLB: 0237 9001 7732 206, namen: Akcija stopimo skupaj, sklic 00 082022. Kot vedno, bodo tudi tokrat ob koncu akcije javnost seznanili s porabo sredstev. Vsem dobrotnikom se že vnaprej zahvaljujejo.


Mojca PInterič Krajnc, RK Sevnica

Foto: Pavel Perc

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi