JUTRI
26°C
13°C
TOR.
23°C
16°C
Oceni objavo

Praznično v Sevnici

Svoj praznik je s slovesnostjo v Kulturni dvorani Sevnica 5. maja zaznamovala Krajevna skupnost Sevnica. V nagovoru je navzoče s prelomnicami leta in dosežki seznanila predsednica Sveta krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar, vse je pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk. Glasbeno sta prireditev dopolnila pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica in instrumentalna skupina Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, z dramaturškim vložkom pa tudi učenci gledališkega kluba Osnovne šole Ane Gale Sevnica.

Letošnja prejemnika zlate krajevne skupnosti Sevnica sta Oskar Zoran Zelič in podjetje Preis Sevnica, d. o. o. Oskar Zoran Zelič je prejel zlato plaketo za raziskovalno strokovno delo, razširjanje poznavanja lokalne zgodovine, pomoč pri izvedbi različnih projektov, razvijanje kulturnega sodelovanja in za dolgoletno delo v blagor mesta Sevnica. Podjetje Preis Sevnica, d. o. o., pa je prejelo zlato plaketo kot vzor na gospodarskem področju, za zaposlovanje delavcev in za dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo. V njegovem imenu je priznanje prevzel direktor Peter Millonig.

1/2

Igralski nastop OŠ Ane Gale Sevnica (foto: Grega Vavtar)

Lep dogodek v parku ob Savi (foto: Občina Sevnica)

V cikel praznovanja krajevne skupnosti se je dejavno vključil tudi Balinarski klub Hrasti Sevnica. Ob tem so pri lepo urejenem balinišču v parku ob Savi namenu predali novo brunarico in organizirali balinarski turnir dvojk. Navzoče člane so pozdravili predsednik kluba Franc Ernestl, predsednica Sveta Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar in župan Srečko Ocvirk.

Oglejte si tudi