DANES
25°C
11°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Otroke v Rovišču tudi letos obiskal Božiček

Otroke v Rovišču tudi letos obiskal Božiček

Že nekaj let zapored Društvo za razvoj podeželja in turizma Rovišče razveseljuje otroke z obiskom Božička. Letošnje leto se je težko pričakovani Dobri mož mudil med najmlajšimi v petek, 22. 12. 2023, v Domu krajanov.

Priprave na ta lep in poseben dogodek so potekale že nekaj mesecev prej, ko so bile izvedene dodatne aktivnosti. Delavnice šivanja unikatnih igrač je koordinirala gospa Mojca Kocjan Žibert, ki je tako kot že vsa leta nazaj poskrbela za idejo, material in samo izvedbo. Pri šivanju je sodelovalo več kot 20 krajank in krajanov, rezultat pa so (bile) prikupne muce. Posamezniki so prispevali še izbrana darila, da so bile darilne vrečke nekaj dni pred dogodkom polne in pripravljene za skoraj 50 otrok. Vabila na obisk Božička in za obveščanje je poskrbela gospa Marjanca Zalokar.

Ko se je na omenjeni petek pričelo mračiti, so se pred Domom krajanov zbirali otroci, njihovi starši in drugi obiskovalci. Lepo je bilo videti nasmejane obraze, ko se je Božiček pripeljal kar z Božičkovim taksijem, ki ga je vozil škrat Silvo. Srečanje je kljub toplemu vremenu potekalo v Domu. Prijetno druženje, kramljanje, zapete pesmice in Božičkov prisrčen pristop do otrok je prinesel dobro voljo, veselje in uresničil pričakovanja vsem. Otroci so se najbolj razveselili daril, mehke muce so se takoj znašle v njihovih naročjih.

1/15















Sledila je še svečana otvoritev prižiga luči, saj je tudi tokrat okolica Doma krajanov okrašena z novoletno dekoracijo. Njena veličina zablesti in zasveti zlasti v večernih oziroma nočnih urah.

                                                                                                                      Franci Žibert

Oglejte si tudi