Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

MRHOVINARSKI LOV (SCAVENGER HUNT)

Ojoj, to pa je prevod … raje se bomo držali angleškega izraza – scavenger hunt.

Dne 30. aprila,  sobota + počitnice + lep dan  (pred tem sneg, po tem dež) … le kako bi lahko bili notri in gledali tv!? Nemogoče! Tako smo se odločili za manjše tekmovanje … Scavenger hunt je aktivnost, ki od skupin zahteva, da najdejo in slikajo razne stvari … Ne, ne – nismo jim olajšali dela. Vsaka skupina je dobila list z istimi izzivi in rožico (ki so jo morali imeti na vseh slikah – da smo vedeli, da so slike nove) ter seveda čas, ko so se morali vrniti. Ker smo se za takšno igro odločili prvič – so imele skupine na voljo 2 uri (naslednjič bo manj). Izzivi so bili zanimivi – od slikanja z znano osebo (če je prava, dobijo dodatne točke) do divjih živali … vsi so ugotovili, da plakati in knjige štejejo … Bili pa so tudi takšni, ko so se morali slikati z osebo v uniformi – hvala gospodu na Petrolu in kar dvema gospema, prodajalki iz trgovine Spar ter prodajalki vozovnic na Železniški postaji. Zelo prijazno od vas. Pa seveda mladeniču, ki je čakal na vlak … skoraj vse skupine so se slikale z njim – Rokuj se z nekom, ki ima brado.

Izzivi so bili različni, od slik na toboganu, na vlaku, na drevesu, kako skačejo iz gugalnice, z nečim na črko »F«, v dvigalu, s psom – ki lula … in še in še. Vseh ne izdamo (se mogoče kdo novi opogumi in se nam naslednjič pridruži – pa morda kakšen izziv ponovimo).

Kratko in jedrnato – bilo je NORO! Lep dan, poln smeha, prijaznih sokrajanov in veliko dobre volje. Kmalu ponovimo ... Zdaj pa so v teku priprave na igre brez meja (čakamo samo še sonce) … več informacij izveste na našem Facebooku, ali pa kar v mladinskem centru.

Ljiljana Bešenić

 

 

Oglejte si tudi