Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Praznični december v Domu Impoljca

December je mesec prazničnih dni. Čas obdarovanja in druženja spodbuja h poglabljanju odnosov. Vsi hrepenimo po toplini, domačnosti in skrivnostnih pričakovanjih.

Prvi decembrski dan smo namenili ustvarjanju in izdelavi novoletnih aranžmajev. Kreativno delavnico smo organizirali v telovadnici. Z vso svojo energijo, pozornostjo in ljubeznijo smo zavihali rokave ter iz nabranih plodov in drugega okrasnega materiala izdelali unikatne aranžmaje. Ob tem so nas navdihovali tudi mimoidoči stanovalci, ki so si zaželeli skupnega druženja. Izdelke smo nato ponosno razstavili po kotičkih našega Doma.

Naše praznični in ustvarjalno razpoloženje smo ponesli tudi med stanovalce negovalne enote, ki se je s pomočjo spretnih rok zaposlenih odela z ljubkimi venčki po vsej enoti. Pozitivno energijo smo začutili že navsezgodaj ob pisani množici zimzelenih vejic, mahu, plodov narave v obliki lesnih gob, storžev in cvetov na naših mizah. Druženje je potekalo v krogu, kar nas je povezalo in ob glasbi močno sprostilo. Ob tem smo srkali čaj in tako blagodejno razvajali svoje čute. Ob koncu smo s z velikim ponosom razstavili prav vse venčke in z njimi dodali še naš delček k prazničnem vzdušju na enoti.
Čarobno opojnost decembra smo okusili tudi v Slavkovi delavnici s peko palačink. Naša glavna kuharica Štefka in njena pomočnika so pripravili vse potrebno za peko in si nadeli predpasnike. Vonjave so se počasi pričele širiti po hodnikih in kaj kmalu smo imeli pred vrati kar nekaj preizkuševalcev. Ob božični glasbi in vonju božičnega čaja so se nam prav prilegle marmeladne palačinke. Dan smo zaključili ob pogovoru in uživanju naših dobrot.

V torek, 5. decembra nas je v popoldanskem času obiskal tudi prvi od decembrskih mož, in sicer Miklavž, ki je v spremstvu angelčkov in parkljev med stanovalce doma razdelil drobne pozornosti.

Rajanje in veseljačenje smo nadaljevali ob gledališki predstavi z naslovom »Poročni zapleti«, ki so jo pripravili stanovalci bivalnih enot DUO Impoljca. Unikatna in avtentična dramska uprizoritev igralcev je z dialektom in karizmo navdušila zbrane gledalce, ki so nastopajočim namenili bučen aplavz.

V drugi polovici decembra smo se že s tradicionalnim božičnim kosilom v jedilnici pustili razvajati okusni in vabljivo pripravljeni hrani naših kuharic. Nepozabno kulinarično razvajanje ob dobri družbi nas vedno znova opomni kako pomembni so ti trenutki, ki nam prinašajo mir, vero in upanje.

Vse dobro v prihajajočem se letu 2018!

                                                                                                                                  D.P.

 

Oglejte si tudi