Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Posamično šolsko državno prvenstvo v šahu

V Postojni je bilo preteklo soboto šolsko državno prvenstvo v šahu. Na tem zaključnem šolskem tekmovanju je nastopilo v 4 tekmovalnih skupinah 90 učenk in 103 učenci, ki so se na DP uvrstili prek množičnih občinskih in področnih šolskih prvenstev. Našo občino sta kot področna prvaka Posavja zastopala Pia Rožmanec iz OŠ Blanca in Klemen Kajtna iz OŠ Sava Kladnika Sevnica. Uspešna je bila Pia, ki je v skupini učenk do 12 let (52 igralk) osvojila 2. mesto in s tem svoj lanski uspeh iz Kranja (bila je tretja) še izboljšala. V 9 kolih je sedemkrat zmagala, enkrat remizirala in le proti lanski šolski in mladinski prvakinji iz Komende izgubila. Klemen je s 4 točkami na koncu osvojil 34. mesto.

 Zdaj je najprej na vrsti mladinsko prvenstvo Posavja v Krškem. To bo pri fantih do 10 in 12 let hkrati kvalifikacija za državno prvenstvo, ki bo konec februarju 8 dni v Portorožu. Na tem prvenstvu pričakujemo poleg Pie nastop še vsaj od dva do štiri naše mlade igralce, seveda pa pričakujemo, da Pia tam ne bo edina med našimi v boju za vrh.

 Treba je dobro izrabiti čas do DP za čim boljše priprave. Mladinski selektor je našo Pio uvrstil v mlajšo skupino najbolj perspektivnih, ki se dodatno skupaj usposabljajo pod vodstvom republiškega trenerja. Seveda pa je zanjo glavno delo doma s trenerjem Marjanom Božičem iz Krškega, ki jo že nekaj let vodi na njeni šahovski poti.

 Upam, da bomo tudi v prihodnje lahko ponosni na uspehe naših mladih šahistov.

 

Ludvik Cvirn

 

 

 

Oglejte si tudi