Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Čudežni december v Sevnici, praznična peka piškotov

December v Sevnici je in bo prazničen ter zanimiv. Pester program vabi staro in mlado, da preživite lepe praznične dni na prijetnih dogodkih. Za koordinacijo in izvedbo programov ter dogodkov tudi tokrat skrbi KŠTM Sevnica.

V torek, 24. novembra, je potekala praznična peka sladic v prostorih Lekos Lekarne v Sevnici,  delavnica, na kateri so se pripravile sladice za tradicionalni pohod z lučko na grad v nedeljo, 4. decembra, z začetkom na Glavnem trgu ob 17. uri.
Velika zahvala Lekos Lekarni Breda Drenek Sotošek za gostoljubje in donacijo vseh surovin za peko.  Vsak sodelujoči otrok je dobil predpasnik in lepo kapico, ki jo je lahko vzel s seboj.
Napekli smo 13 kilogramov sladic. Vse so bile dobre, lepe in vsaka po svoje unikatna, saj so jih pekli in oblikovali ter krasili otroci in mladostniki ob pomoči aktiva žena iz Sevnice,  kolektiva Lekos Lekarne ter osebja KŠTM Sevnica. Delavnica je potekala v prijetnem in pozitivnem vzdušju, sodelovalo je več generacij, kar vedno obogati druženje, projekti pa dobijo večjo vrednost.

Hvala sodelujočim in gostiteljem delavnice. Pohodniki z lučko na grad so povedali, da so bili piškoti videti lepi in da so bili tudi zelo okusni.

 

Alenka Kozorog, KŠTM Sevnica

 

Oglejte si tudi