Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Občani kažejo solidarnost z zbiranje hrane po trgovinah, pomagali tudi člani Rotary kluba Sevnica

Zbiranje hrane po trgovinah naše občine uspešno poteka. Občani Sevnice kažejo veliko pripravljenosti za pomoč sočloveku. Vsakega, tudi najmanjšega prispevka v naše vozičke, smo zelo veseli. Aktivno so se v akcijo vključili tudi člani Rotary kluba Sevnica, ki so eno od svojih rednih srečanj v Lekos Galeriji Ana namenili zbiranju pakirane hrane z daljšim rokom trajanja. Zbrali so je za kar nekaj kartonov, kar se vidi tudi na priloženi sliki. Tudi s to akcijo so člani dokazali humanitarno poslanstvo Rotary kluba, ki se v našem okolju na podobne akcije rad odzove. 

Do sedaj smo iz vseh zbirnih mest zbrali dovolj hrane za oblikovanje 62 paketov pomoči. Vsak paket je računalniško popisan in naši uporabniki lahko na priloženih kartončkih preberejo vsebino in izberejo ustreznega, nekateri so bolj primerni za družine z otroki. Iz sredstev akcije 'Sevničani, stopimo skupaj!' smo kupili še pralne praške in jih dodali tem paketom. V tem času smo prejeli tudi hrano iz pomoči Evropske skupnosti, skupno za več kot 8,5 ton različnih osnovnih prehrambenih artiklov.

Hrano lahko še vedno darujete v trgovinah: Mercator Boštanj, Tuš Sevnica in Boštanj ter v trgovinah Kmečke Zadruge Sevnica v Sevnici, Krmelju, Tržišču, Šentjanžu in Studencu, lahko pa jo prinesete tudi v naše skladišče. Zelo vam bomo hvaležni, kajti potrebe so iz dneva v dan večje!

 

Mojca Pinterič Krajnc RK Sevnica (tudi foto)

Oglejte si tudi