Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Poročilo akcije in koncerta 'Sevničani, stopimo skupaj!'

Na dobrodelnem koncertu OZ Rdečega križa Sevnica v oktobru, katerega namen je bil pridobivanje sredstev za nakup paketov pomoči za naše občane, je bila polna dvorana dokaz, da je tudi v naših krajih dobrodelnost doma in da občani razumejo stisko sočloveka. Vzdušje je bilo izjemno in prav vsak od prisotnih je k temu dodal velik in pomemben del. Tudi odzivi obiskovalcev v dneh po koncertu to potrjujejo in govorijo o tem, da smo jim naredili nepozaben večer, poln čudovite glasbe in obilo izjemno dobre, pozitivne energije, ki je nastala zaradi izjemnega dobrodelnega čuta vseh sodelujočih, ki so se s svojo udeležbo odločili pomagati mnogim, ki so se znašli v težkem življenjskem položaju.

To je bil naš prvi tak koncert, zato lahko z veseljem poročamo, da smo zbrali kar 5.088€ (2.484€ od prodaje vstopnic, 484€ s srečelovom in 2.120€ iz prostovoljnih prispevkov in donacij podjetij).

Do sedaj smo iz teh sredstev kupili pralne praške v vrednosti 665,28€. Iz preostalih sredstev bomo lahko nabavili še 260 paketov pomoči, kar bo zadostovalo za slabe tri mesece.

Iskrena hvala vsem obiskovalcem, nastopajočim in donatorjem finančne pomoči ter vsem tistim obrtnikom in podjetnikom, ki ste darovali svoje izdelke za srečelov. Hvala Občini Sevnica in Zavodu KŠTM.

 

Mojca Pinterič Krajnc, RK Sevnica

Oglejte si tudi