Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Nacionalni mesec skupnega branja 2019 v Sevnici

V Nacionalnem mesecu skupnega branjaki poteka od 8. 9. do 13. 10. 2019, se v Sevnici dogaja marsikaj zanimivega. Knjižnica Sevnica ima svoj program, člani in članice Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica ter Društva upokojencev Sevnica pa smo se pri branju družili s starejšimi in mladimi v vrtcu.

Trinajst nas je v petek,  20. 9., bralo  mladim v Vrtcu Kekec (Cvetka Povše, Anica Perme, Branka Bogovič, Ivanka Vilčnik) in Centralnem vrtcu (Jana Cvirn, Marjana Štojs, Barbara Sancin, Sašo Jejčič, Romana Ivačič, Marjan Krapež, Alenka Balog Žuraj, Nevenka Vahtar, Marjana Slemenšek). Pri pripravi in izvedbi smo se tudi mi pomladili: klepetali, peli, risali. 

V Domu upokojencev Sevnica smo v četrtek dopoldne, 12. 9., preživeli prijetno urico v druženju 17 varovancev in varovank ter petih predstavnic Društva upokojencev Sevnica, ki smo obenem tudi članice U3. Jana Cvirn, Romana Ivačič, Mici Jeler in Anica Perme smo prebrale nekaj krajših besedil, predsednica Društva upokojencev Sevnica Ana Jelančić pa je vse skupaj povezala v pisan splet in vzpodbudila pogovor in obujanje spominov. Vmes smo tudi zapeli. Druženje smo končali s skupno željo, da se še kdaj sestanemo.

Ta mesec skupnega branja naj nam bo v vzpodbudo, da po knjigi sežemo vsak dan!

Romana Ivačič

Oglejte si tudi