Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

DRUŠTVO UPOKOJENCEV SEVNICA POLETJU NAPROTI

Zadnje čase se prireditve, tekmovanja, srečanja in letovanja kar vrstijo.

1. Na tekmovanju strelcev društev upokojencev Posavja 18. maja je sevniška ekipa zasedla prvo mesto, Anton Jazbinšek in Stane Kovačič pa prvo in drugo mesto med posamezniki.

2. Pesem Posavja 2023: Območna revija pevskih zborov in malih pevskih zasedb Posavja v župnijski cerkvi Boštanj 20. maja. Občinstvo je odločilo: najzanimivejša zasedba tega koncerta je Mešani pevski zbor Srebrni glas Društva upokojencev Sevnica. Dirigentka: Monika Rožej, mag.

2. Na Dnevih medgeneracijskega sožitja v Ljubljani 25. maja je Društvo upokojencev Sevnica dobilo priznanje Posavske pokrajinske zveze. Svoje ročne spretnosti sta praktično pokazali Marjana Cizl in Nevenka Keršič, svojo poezijo pa je predstavila Štefka Vidrih.

3. Na Studencu smo 26. maja organizirali srečanje upokojencev in upokojenk Posavja.

4. V Zabukovju so 27. maja zapeli po ljudsko, sodelovali so tudi fantje Folklorne skupine Spomin Društva upokojencev Sevnica.

5. Slavka Grilc poroča, da so se 30. maja posavski prostovoljci odpeljali na čudovit izlet v  Savinjsko dolino: na srečanje s patrom Gržanom, ogled muzeja (Nazarje) in vzpon do slapa Rinka.

6. Ekipa pikada Društva upokojencevSevnica je 1. junija nastopila na Regijskem ekipnem prvenstvu v elektronskem pikadu v Dobovi v organizaciji Društva upokojencev Dobova-Kapele. Nastopilo je 8 moških ekip iz Posavja. Sevniška ekipa v sestavi Franci Selak, Ivan Gole, Brane Busar, Jože Kelnerič in Bojan Sorčan je osvojila prvo mesto in se tako uvrstila na državno prvenstvo v mesecu oktobru.

7. Ekskurzija v Savinjsko dolino 1. junija je udeležence in udeleženke vodila na kmetijo Podpečan, spoznali so Nazarje in se sprehodili po Mozirskem gaju.

8. Petek, 2. junija, je bil velik dan za Mešani pevski zbor Srebrni glas Društva upokojencev Sevnica, saj je imel zbor svoj prvi samostojni koncert prvič v en glas. Pevci in pevke so se predstavili pod vodstvom dirigentke magistre Monike Rožej, večer pa so s svojim nastopom popestrili še Folklorna skupina Spomin in Trio Rožej.

9. Folklorna skupina Spomin je zaplesala tudi na 22. Srečanju veteranskih in upokojenških folklornih skupin Slovenije v Domu kulture Bistrica ob Dravi.

10. Letovanje v Drveniku je potekalo v dveh izmenah: od 10. do 17. junija in od 17. do 24. junija v Hotelu Quercus – all inclusive. Čakajo pa nas še topli počitniški dnevi v Hotelu Delfin v Izoli od 10. do 17. avgusta.

Zbrala Romana Ivačič.

Oglejte si tudi