Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

23. mesto Ksenije Kmetič na svetovnem prvenstvu v racketlonu v Stockholmu

Trije člani sevniškega Squash kluba igRaj so uspešno nastopili na decembrskem svetovnem prvenstvu v racketlonu v švedskem Stockholmu. Najvišjo uvrstitev je dosegla Ksenija Kmetič, ki je zasedla končno 23. mesto.
Sevničani so nastopili v slovenski reprezentanci, ki je s skupaj šestimi člani pustila pečat na doslej najštevilčnejšem svetovnem prvenstvu v racketlonu – loparskem mnogoboju, kjer nasprotnika igrata namizni tenis, badminton in skvoš, vsak šport do 21 osvojenih točk. Zmagovalec dvoboja pa je tisti, ki skupaj osvoji večje število točk. Skupaj je v Stockholmu na doslej najbolj spektakularnem svetovnem prvenstvu nastopilo več kot 500 nastopajočih z vseh celin.

Ksenija Kmetič je nastopila v elitni skupini A in po neugodnem žrebu, kjer je naletela na doslej sploh najuspešnejšo igralko racketlona na svetu Švedinjo Lilian Druve, zasedla končno 23. mesto, med moškimi pa sta v skupini B nastopila Damir Škerl in Tomaž Čampa ter si na koncu v skupni razvrstitvi delila 105. mesto. Rezultati so še izboljšali uvrstitve članov sevniškega squash kluba, tako Ksenija Kmetič zaseda 30. mesto na svetovni lestvici, Tomaž Čampa 83., Damir Škerl pa 126.

Sicer je najboljša slovenska uvrstitev na svetovnem prvenstvu uspela Janiju Makovcu, ki je ponovil 17. mesto s prvenstva pred letom dni, vendar pa je domov odšel z grenkim priokusom, da se mu je izmuznila vsaj uvrstitev med najboljših osem.

Posavski racketlonci se že intenzivno pripravljajo na naslednji mednarodni nastop, ki bo že na začetku februarja na Dunaju, kjer bomo zelo verjetno videli tudi prve slovenske mladinske nastope na mednarodnih turnirjih.

Več o racketlonu v Sloveniji je na racketlon.si.

Oglejte si tudi