Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
NED.
14°C
0°C
Oceni objavo

17. DOMENICA KYOKUSHINKAI KARATE TURNIR

Sevniški karateisti osvojili 4 medalje, 1 zlato, 1 srebrno, 2 bronasti, eno 4. in eno 5.mesto. Najboljši Gašper Sladič osvojil zlato medaljo in pokal Domenice
V soboto se je v Sveti Nedelji na Hrvaškem odvijal eden največjih Kyokushinkai karate turnirjev v Evropi pod okriljem KKK Domenica v sodelovanju s HKKS. Na tem prestižnem tekmovanju so nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 11 držav Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Nemčije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Švice in Hrvaške. V dopoldanskem nastopu v Katah sta se Tilen Požun in Maksimiljan Stopar uspela uvrstiti v polfinale. Na koncu pa sta se morala medsebojno pomeriti za 3.mesto. Uspešnejši je bil Stopar, ki je na koncu med ml. kadeti osvojil 3., Požun pa 4.mesto. V popoldanskem delu pa so nastopili še tekmovalci v fullcontact borbah, Kumite K.O.. Tilen Požun je v kategoriji ml. kadetov -40 kg osvojil 5.-6. mesto, Sven Urh je osvojil 3.mesto v kategoriji dečkov -35 kg, Nina Paskvale 2.mesto med deklicami -40 kg in Gašper Sladič 1.mesto v kategoriji ml. kadetov +45 kg. Ravno Gašper Sladič pa je bil tudi na tem tekmovanju naš najboljši tekmovalec. V svoji težki kategoriji je premagal vse svoje nasprotnike in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo in od organizatorja prejel še pokal Domenice.
Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmage pa so se poleg Gašperja Sladiča veselili prav vsi naši, tekmovalka Nina Paskvale, tekmovalci Tilen Požun, Sven Urh in Maksimiljan Stopar. Uspeh bi bil lahko še večji, če bi se tekmovanja lahko udeležili še preostali naši mladi upi, ki pa jim je žal bolezen in poškodba preprečila nastop na tem prestižnem tekmovanju.

Na turnirju smo imeli tudi svojega predstavnika iz sodniških vrst. Gregor Divjak je uspešno debitiral v vlogi sodnika za Kate in Kumite K.O.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim za prikazane nastope, borbenost, ekipni duh in še posebej za osvojena odličja v fullcontact karateju. Hvala organizatorju na toplem sprejemu in odlični organizaciji! Hvala tudi našim dolgoletnim sponzorjem podjetju Tanin Sevnica, d.o.o. in občina Sevnica, ki sta omogočila nastop na omenjenem tekmovanju! OSU!
Pregled rezultatov sevniških karateistov:
KATA
3.mesto STOPAR Maksimiljan, ml. kadeti
4.mesto POŽUN Tilen, ml.kadeti
KUMITE K.O.
1.mesto SLADIČ Gašper, ml.kadeti +45 kg
2.mesto PASKVALE Nina, deklice -40 kg
3.mesto URH Sven, dečki -35 kg
5.-6.mesto POŽUN Tilen, ml.kadeti -40 kg

Vir: KBV Sevnica

Oglejte si tudi