Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Zakon privlačnosti v MC Sevnica

O zakonu privlačnosti je bilo povedano že veliko, v četrtek, 5. februarja, pa ga je z vedskega stališča v MC Sevnica predstavil Kristijan Kolega. Tudi tokrat se je začelo z glasbenim uvodom, končalo pa z odlično vegetarijansko zakusko ali prasadamom, s katero se je posladkalo več kot 40 radovednih slušateljev.

Predavatelj je pojasnil, da vsi težimo k večni sreči, materialno uživanje pa je impulzivno in minljivo. Če si kupimo drag avto, traja zadovoljstvo mesec dni. V materialnem svetu je vse le seksualna predigra: najprej izobraževanje za boljšo službo, v kateri zaslužimo več denarja, si kupimo dražji avto, dobimo boljšega partnerja in posledično boljši seks, ki je na najvišji in hkrati najnevarnejši stopnji materialnega uživanja.

Mislimo, da vemo, kaj je dobro za nas, zaradi česar imamo površne želje, zato po izpolnitvi ostanemo prazni kot narkomani po popustitvi omame. Želimo nadzor, ker ne verjamemo v Boga in njegovo moč, vendar smo slabi kontrolorji, saj ne moremo nadzirati niti lastne prebave, kaj šele prihodnost. Kadar hočemo imeti veliko denarja, v resnici želimo občutek varnosti in sprejetosti. Najprej moramo vedeti, kdo smo, in odkriti, kaj si sploh želimo.

Vedski trik je, da delujemo tako, kot da že vse imamo. Za tiste, ki niso na duhovni ravni, zakon privlačnosti ne funkcionira. Po tem zakonu želimo dobrobit za vse, ne le zase, saj to avtomatično pomeni neuspeh za druge. Najpomembnejše je sprejetje svoje situacije, ker je čisto vse, kar se nam dogaja, ravno prav za nas. Če se duševno, telesno in duhovno predamo Bogu, on izpolni vse želje, predanost pa vodi do sinhronicitete, kar pomeni, da se vse ujema in izide, kot je prav.

Lucija Rap, univ. dipl. prof. slov.

Oglejte si tudi