Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

V KRMELJU ZIMA LE ŠE V HLADILNIKU… PUSTOVANJE 2024

V KRMELJU ZIMA LE ŠE V HLADILNIKU…
PUSTOVANJE 2024

 

Juhuhu, pust, najbolj norčavi praznik v letu je tu.

Vsi v krmeljskem vrtcu smo ga že nestrpno pričakovali. Tako smo se vsaj za en dan lahko prepustili svojim sanjam in uživali vsak v svoji vlogi.

V vrtec so že navsezgodaj zjutraj pričele prihajati maškare. Dopoldan smo si popestrili z otroško glasbo in ob njej zaplesali. Opaziti je bilo otroško veselje in nasmehe na obrazih otrok.

Obiskala nas je klovnesa Zofi in nam pričarala norčavo dopoldne. S svojimi vragolijami je zabavala maškare, iz balonov je spretno oblikovala različne figure.

Popoldne pa so se otroci skupaj s svojimi starši zbrali pred vrtcem, kjer je bilo organizirano pustno rajanje za vse maškare. Najprej smo se odpravili na pustni sprevod po Krmelju  ob spremljavi harmonike, na katero je igrala učiteljica Teja Podlogar. Glasno smo trobili, da nas je bilo slišati daleč naokoli.

Maškare so pod vodstvom vzgojiteljice Sonje Kugonič zapele Pustno pesem in pesem Pika Nogavička.  Otroci iz Modre igralnice so se predstavili z deklamacijo Zima.

Sledila je zabava ob otroški glasbi. Otroci, starši in vzgojiteljice so skupaj rajali. Za animacijo sta poskrbeli vzgojiteljici Mojca Sitar in Ksenja Vene, za glasbo učitelj Jure Repovž. Maske so se predstavile na odru, po predstavitvi si je vsaka maškara prislužila tudi krof in čaj.

Skupaj smo preživeli čudovit dan. Upamo, da nam je skupaj uspelo pregnati zimo.

 

Zapisala Mojca Sitar, dipl. vzgojiteljica

Oglejte si tudi