Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
7°C
2°C
Oceni objavo

Tradicionalno martinovanje na Studencu

Društvo vinogradnikov Studenec in Gostilna Janc vabita na martinovanje na Studencu, ki bo 11. novembra. Tradicionalno etnološko in kulturno prireditev Društvo vinogradnikov Studenec v sodelovanju z Gostilno Janc, krajevnimi društvi in krajevnima skupnostma Studenec in Primož ter s podporo Občine Sevnica organizira že 17. leto zapored.

Druženje na Studencu se bo začelo ob 14. uri s sprevodom, na katerem bodo vinogradniki resno in tudi šaljivo prikazali raznovrstna tradicionalna in sodobna vinogradniška opravila od pomladi do jeseni. V sprevodu bo sodelovalo več kot 150 članov.

Od 15. ure bo mogoča degustacija vin in penin, ki jih ustvarjajo lokalni priznani vinarji. Vinsko ponudbo bodo spremljale dobrote »studenške kuhne« izpod rok članic Aktiva žena Studenec in gostujočih aktivov. V gasilskem domu bo na ogled zanimiva lovska razstava, tam bo tudi animacija za otroke. Tako bo poskrbljeno za celodnevno razgibano dogajanje za vse generacije. 

V ogrevanem šotoru bodo potekale šaljive vinogradniške igre. Pestro popoldansko dogajanje se bo sklenilo z veselico z Ansamblom Modrijani z začetkom ob 19. uri.

Organiziran bo brezplačen avtobusni prevoz iz Blance, Sevnice, Boštanja in Loga. Avtobus bo vozil med 13.30 in 2.45. Točni vozni red bo objavljen na spletnih straneh DV Studenec in Občine Sevnica ter na družbenih omrežjih.

Vabljeni na verjetno največje martinovanje daleč naokoli.

Oglejte si tudi