Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Praznovanje zahvalne nedelje s kmečko tržnico

Leto se počasi izteka, narava se pripravlja k počitku. In to je čas, ko v župnijski cerkvi v Tržišču  praznujemo zahvalno nedeljo. Zato je bila 4. novembra cerkev lepo okrašena, za kar so poskrbele vaščanke Pijavic in pred oltar postavile bogato bero pridelkov, sadov zemlje in dela pridnih človeških rok. Zahvalna nedelja je priložnost, da se zahvalimo za letino, za sadove, za vse, kar nam je bilo podarjeno. Velika zahvala gre tudi za zdravje ter družini, prijateljem in znancem, da nas razumejo in nam pomagajo. Hvaležni pa smo lahko tudi domačemu župniku, da nam oznanja božjo besedo.

Po končani maši je domači župnik Jože Kohek blagoslovil dobrote, ki so jih pripravile članice Aktiva kmečkih žena iz Tržišča in z njimi vse pogostile. Društvo vinogradnikov Tržišče pa je prispevalo dobro vinsko kapljico in martinovo gos.

Ob tej priložnosti je pred župnijsko cerkvijo potekala tudi  domača, kmečka tržnica.  AKŽ je k sodelovanju povabil domačine in gospodinje, ki so obiskovalcem ponudili svoje letošnje pridelke, zelišča, domače dobrote; tokrat tudi prepeličja jajca in izdelke iz njih.

 

Za AKŽ Tržišče Janja Seničar Tratar

Oglejte si tudi