Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Poletni tabor za ženske, žrtve nasilja,in njihove otroke

Zavod Emma, Center za pomoč žrtvam nasilja, je konec junija organiziral brezplačni tabor za uporabnice in njihove otroke. Tridnevno druženje v Jurkovi koči na Lisci so omogočili družbeno odgovorni sponzorji in donatorji z območja Posavja. Poletni tabor pa je potekal v sklopu aktivnosti, ki jih izvaja Zavod Emma in ga sofinancira Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Zdravljenje ob izmenjavi zgodb v prečudoviti naravi

Skoraj 20 udeleženk in udeležencev poletnega tabora je tri dni uživalo v naravi, razgledu in različnih aktivnostih, ki so jih zanje pripravile delavke in prostovoljke Zavoda Emma. Naši dnevi so bili zelo razgibani in pisani. Prepletale so se različne oblike dela, prav tako pa nismo pozabili na sprostitev. Veliko smo bili v naravi in nabirali travniške rastline ter se igrali različne igre. Vsako jutro smo šli na sprehod in začeli dan z jutranjim razgibavanjem. Organizirali smo kreativno delavnico izdelovanja čestitk, se na zabaven način učili španščine, izvedli skupino za samopomoč za odrasle in otroke, pekli palačinke in burek ter se zabavali ob iskanju zaklada in spoznavnih igrah. Predvsem pa smo sobivali, se spoštovali, poslušali drug drugega in si delili zgodbe, bremena in objeme.


Ti trije dnevi so za udeleženke in udeležence tabora pomenili vsaj začasni umik iz vsakdanjosti, ki je obremenjena z nasilnimi odnosi v družini in nerazumevanjem okolice za njihov položaj. Brez pomoči naših donatorjev in sponzorjev nam to ne bi uspelo.


Zahvaljujemo se vsem, ki so s svojimi donacijami ali kako drugače pripomogli k uresničitvi tega projekta. Med pomembnejšimi so Planinsko društvo Lisca Sevnica, Hidroelektrarne na Spodnji Savi, dm, drogerie markt,          Sadjarstvo Edi Gerzina, Radeče papir Nova, Muflon, Jožefa Jazbinšek.             

Hvala tudi prostovoljkam in vsem udeleženkam in udeležencem tabora. Skupaj zmoremo več.

Naj bo poletje mirno, lepo in varno.


Andreja Jazbinšek, Zavod Emma, OE Krško

Oglejte si tudi