Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-7°C
JUTRI
5°C
-2°C
Oceni objavo

JESEN V DRUŠTVU UPOKOJENCEV SEVNICA

 

Ekipa strelcev v sestavi Anton Jazbinšek, Stane Kovači in Bojan Sorčan se je 21. septembra udeležila državnih športnih iger ZDUS v organizaciji Društva upokojencev Velenje in Zveze društev upokojencev Slovenije, ker je bila maja na regijskih igrah najboljša v Posavju. Anton Jazbinšek je zasedel 15. mesto od 55 tekmovalcev.

Drugega oktobra smo se izobraževali: Mobilni heroji. Zanimalo nas je, kako uporabiti telefon, tablico ali računalnik.

Člani sekcije pikada so se kot prvaki Posavja uvrstili na državno prvenstvo v pikadu v Škocjanu 4. oktobra. Sevniška ekipa v sestavi Franci Selak, Ivan Gole, Bojan Sorčan, Jože Kelnerič in Vlado Cizelj je bila zelo, zelo uspešna z osvojitvijo drugega mesta in srebrne medalje, torej so bili drugi v Sloveniji med upokojenskimi društvi. Srebrno medaljo za drugo mesto med posamezniki je dosegel Ivan Gole iz našega društva.

Izlet v neznano smo organizirali 12. oktobra. Na izletu nas je bilo 47. Ogledali smo si ogljarno, imeli oglarsko malico, obiskali Mizarstvo Kos na Veliki Preski, izvir reke Sopota Polšnik, si ogledali cerkev s posebnimi orglami na Polšniku, zaključili pa pri Čopu Podkum s kulinaričnim dogodkom.

Na Veseli jeseni 13. oktobra v Brestanici nas je zastopala Folklorna skupina Spomin. Dvajsetega oktobra pa so zaplesali še v Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica.

Zveza društev upokojencev Slovenije je v sodelovanju z Društvom upokojencev Sevnica organizirala delavnico Starejši pešci, varni v prometu, in sicer v torek, 17. oktobra, v prostorih Trškega dvorca v Sevnici. Delavnico je vodil podpredsednik ZDUS Željko Kljajič.

Tradicionalno druženje z jubilanti smo organizirali 19. oktobra v Gostišču Dolinšek. To je bilo srečanje jubilantov, ki so letos praznovali 70, 80, 90 ali več let. Med 128 vabljenimi sta bila tudi Mihael Štefanič (100 let) in Veronika Trupej, ki bo sto let praznovala decembra. Zbrane je nagovorila predsednica Ana Jelančić, jubilantom pa sta voščila tudi župan Srečko Ocvirk in predsednik Posavske zveze društev upokojencev Jože Žnidarič. ​Poleg Folklorne skupine Spomin je program, ki ga je povezovala Tina Žnidaršič, popestrila pevska skupina Florjan Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, zaigral pa je tudi harmonikar Branko Žibert.

Sevniške Marjetice iz Društva upokojencev Sevnica so v četrtek, 26. oktobra, obiskale članice ročnodelske sekcije Pridne roke Rajhenburga iz Društva upokojencev Brestanica. Izmenjale so si znanje in se tudi podružile ob dobrotah, ki so jih pripravile sevniške Marjetice.

Folklorna skupina Spomin Društva upokojencev Sevnica je 3. novembra zaplesala v Naselju heroja Maroka ob odprtju invalidskega dvigala v bloku. Dne 18. novembra je organizirala 3. Večer ljudske glasbe in plesa.

Pikado sekcija Društva upokojencev Sevnica je v četrtek, 9. novembra, organizirala ekipni  turnir v pikadu, v počastitev praznika občine Sevnica. Nastopilo je šest ekip iz Posavja, naša ekipa je dosegla 3. mesto. Pomerilo se je 25 posameznikov, med njimi tudi 3 posameznice.

Literarni dogodek literarnega krožka Večerna zarja ob prazniku Občine Sevnica z razstavo Rokodelske skupine Marjetice in nastopom Mešanega pevskega zbora Srebrni glas se je odvijal 9. novembra v Knjižnici Sevnica.

Dne 15. novembra smo organizirali brezplačne meritve imunskega sistema.

Od 20. do 25. novembra so upokojenci in upokojenke uživali na letovanju v Hotelu Delfin v Izoli.

V decembru nas čakajo obiski starejših članov in članic (16. do 18. december), pokukali bomo v adventni Gradec (Graz – 15. december), v prvih dneh novega leta (5. januar 2024) pa se dobimo na ponovoletnem srečanju.

 

Za Društvo upokojencev Sevnica zbrala Romana Ivačič.

Oglejte si tudi