Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
7°C
2°C
Oceni objavo

JESEN NA VASI, DOBRO JEMO IN VESELO PLEŠEMO

Letošnja jesen na vasi v organizaciji TD Tržišče je bila že deseta po vrsti. Osrednja prireditev je potekala v nedeljo, 15. oktobra, v vasi Škovec pri Tržišču pod imenom Dobro jemo in veselo plešemo. Po zelo toplem oktobru nas je v nedeljo pričakal mrzel in deževen dan. A to ni bila ovira za izpeljavo prireditve, saj so na Škovcu v teh letih uredili lep prireditveni prostor pod kozolcem, kjer se lahko družimo tudi ob slabem vremenu. Najprej je nastopila mažoretna skupina OŠ Tržišče.  S plesnimi točkami so se predstavile Mlade žurerke, ki vedno požanjejo bučen aplavz. Iz Zasavja pa so prišli v goste plesalke in plesalec skupine Zasavski country, ki plešejo ob zvokih country glasbe.

Med plesnimi točkami je Milena Knez, predsednica TD Tržišče in voditeljica prireditve, predstavila tudi več kot 20 jedi, ki so jih pripravile članice TD Tržišče in AKŽ Tržišče, tako da je imela prireditev tudi etnografski pridih. Predstavljene so bile jedi naših babic, nekatere izmed njih so redko na jedilniku. Vampi, štruklji, funštrc, jabolčnik, zaroštan močnik so le nekatere izmed njih. Pripravili smo tudi različne pekovske izdelke, pogače, peciva iz prosene in ajdove kaše, šarkelj, miške in druge dobrote. Sodelovali pa so tudi mladi iz Društva podeželske mladine Tržišče, ki jim je kljub deževnemu vremenu uspelo speči odličen kostanj.

Zbrane je nagovoril Janez Virant, predsednik KS Tržišče. Za prizadevno delo v društvu in v kraju Škovec je TD Tržišče izročilo priznanje zlati laks Barbari Gačnik in posebno priznanje Dragu Lindiču.

Po končanem uradnem delu so obiskovalci lahko okusili pripravljeni jedi. Za vinsko kapljico pa se zahvaljujemo Društvu vinogradnikov Malkovec.

Iskrena hvala domačinom Škovca, vsem društvom in posameznikom, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in izpeljavi teh prireditev.

 Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

 

Oglejte si tudi