Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Brez prostovoljstva bi bila urejenost vasi Vrhek slabša

Posamezniki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč pri izvedbi prostovoljnih delovnih akcij, ki jih organiziramo, zato uspeh ne more izostati, ko nas javna sredstva ne dosežejo.
Vrhek je zelo raztresena vas in morda lahko ugotovimo, da sedaj predstavlja zaselek Sončnik v gornjem delu vasi z 11 gospodinjstvi največjo koncentracijo, tudi v človeških resursih. Tudi cestnih povezav je okoli 6 km. Ker se zavedamo, da je proračunskih sredstev premalo, se marsikaterega dela lotimo sami. Letos smo imeli že štiri udarniške sobote. Najprej smo na nevarnem ovinku v Sončnik postavili 20 m zaščitne ograje ter za skoraj 1 meter razširili in utrdili bankino. Še dobro, da imamo v vasi dobrega organizatorja in donatorja, ki je priskrbel ograjne elemente, gramoz pa je prispevala KS Tržišče. Po enakem scenariju smo sami uredili tudi cca. 50 m mulde, ki ni bila izvedena ob rekonstrukcije ceste v Sončnik pred 2 letoma - vse naredili sami, tampon in kamion asfalta pa je prispevala KS Tržišče. Za ureditev bankin, čiščenje starega in letošnjega listja ob cesti skozi gozd, obsekavanje predolgih in suhih vej ter čiščenje kar dolgega cestišča pa smo potrebovali kar dva dni. Najprej smo uredili cesto vse od Hinjc skozi sosednjo vas Goveji dol do zadnje hiše v Sončniku, nato pa še drugo polovico od Sončnika do Gostišča Majcen - Ulčnik. Ker kar polovica dolžine ceste poteka skozi gozd, je vzdrževanje še zahtevnejše. Potrebno je bilo očistiti staro in novo listje, zaradi nalivov zasuti jarke in utrditi gramoz ter požagati že dolge veje gozdnega drevja ter očistiti cesto.

Dober je občutek, ko ena taka akcija, ki terja več kot uro dela, uspe in se ob tem že snujejo nadaljnje. Zadovoljni smo vsi. Ob tej priliki se zahvaljujem vsem sodelujočim in KS Tržišče za materialno pomoč. Posebna zahvala pa velja tudi vsem, ki so s prispevki omogočili izvedbo. Še naprej tako!

Ciril Kolenc

Oglejte si tudi