DANES
24°C
12°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

NUJNO! POLNE KAPACITETE V ZAVETIŠČU

Trenutno se večina zavetišč po Sloveniji srečuje z alarmantnim stanjem glede zapuščenih mačk. Kapacitete so polne, klicev o novih najdenih zavrženčkih pa ne zmanjka.

Čeprav društva in razne organizacije za zaščito živali že leta in leta pozivajo in osveščajo k odgovornemu skrbništvu psov in mačk ter pomembnosti kastracije/ sterilizacije, je začuda stanje vsako leto slabše. Zavetišča so polna mladičev za katere ni dovolj novih domov.

 

Zavetišče Sevnica se je obvezalo, da zdravih mačk in psov ne bo evtanaziralo, četudi jim zakon omogoča to odločitev po pretečenem 30. dnevu, kolikor dolgo je Občina obvezana, da plačuje oskrbo zavrženih živali.

 

Zato Zavetišče poziva in naproša vsakogar, ki razmišlja, da bi nudil odgovoren dom mačku ali psu, naj pogleda po fotografijah ali obišče Zavetišče med uradnimi urami ter se čim prej odloči za posvojitev. Le tako se bo sprostil prostor za nove zapuščene in zlorabljene živalice.

1/11











 

Vse mačke, ki so pripravljene na oddajo so veterinarsko pregledane in sterilizirane oz. kastrirane, posvojnina pa znaša 17 evrov.

 

Ogledi za posvojitve so mogoči od ponedeljka do petka med 7.00 in 11.00 ter 14.00 in 18.00 uro, ob sobotah pa med 7.00 in 8.00 uro. Več informacij dobite na tel. št.: 07 81 60 210 ali e-naslovu: vet.post.sev@siol.net

Oglejte si tudi