Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Mladinski center in mladinski programi v letu 2021

Tudi leto 2021 so zaznamovali obdobje korone in omejitve, povezane s tem. Kljub temu smo pod okriljem Mladinskega centra Sevnica organizirali 20 tečajev (poučevanje slovenskega jezika – 19 slušateljev, 16 otroških ustvarjalnic (od tega 5 spletnih), 15 spletnih predavanj na temo zdravega življenja, 4 predavanja in delavnice za brezposelne, 11 spletnih športnih vadb, 2 predstavitvi knjig, 5 spletnih podjetniških večerov in šole podjetništva, 4 delavnice Feelozofija (od tega 2 spletni), 7 srečanj skupine za starše z dojenčki (od tega 6 spletnih), 11 srečanj mladinske gledališko-muzikalne skupine (od tega 3 spletna) ter različne nagradne turnirje in izzive. Gostili smo motivatorje, športnike, psihologe in poslovneže, obeležili smo pomembne svetovne dneve, poudarjali smo zdrav življenjski slog. Poleg predavanj in delavnic smo mladim med zaprtjem MC Sevnica ponudili tudi tedenske spletne vadbe pilatesa, poleti pa šport na prostem. V sodelovanju s prostovoljci smo dnevno ponujali pomoč pri učenju in domačih nalogah, tudi na spletu. Skupaj z Družinskim inštitutom Zaupanje smo organizirali Akademije prostovoljnega dela za mlade in izvedli 20  srečanj. Skupaj smo nadaljevali tudi brezplačno poučevanje slovenskega jezika za priseljence. V času razglašene epidemije in zaprtja mladinskega centra je tečaj potekaj na spletu, udeleževalo pa se ga je 19 oseb.  

Najbolj je bil obiskan Mladinski center Sevnica med prostimi aktivnostmi, ko dogodki niso bili vnaprej napovedani. Takrat so bili otrokom in mladostnikom na voljo družabne igrice, namizni tenis, ročni nogomet, pikado. Z mlajšimi pa smo navadno ustvarjali različne umetnine s preizkušanjem ročnih spretnosti. V letu 2021 smo uvedli tudi nekaj novih programov: Mladinska gledališko-muzikalna skupina, Skupina za starše z dojenčki in Feelozofija.

Področje mladinske dejavnosti pa ni vezano zgolj in samo na prostor Mladinskega centra Sevnica, temveč gre za širši pojem in dejavnosti. KŠTM Sevnica je lani na področju mladinske dejavnosti sodeloval ali samostojno organiziral 5 različnih eno- ali večdnevnih dogodkov, in sicer Olimpijski teden mladih, Kitariado, Dneve mladih, Angleški kamp na Lisci, Grajske bučke, aktivno pa smo se vključevali tudi v program na bazenu.

V letu 2021 smo sledili tudi postavljenim kazalnikom Strategije za mlade v Občini Sevnica 2019–2024. Odzivno je delovala e-točka Mladi v Sevnici, na kateri smo mladim ponujali različne uporabne in zanimive vsebine.

V leto 2022 vstopamo z željo, da se ponovno vzpostavi normalno stanje in da bodo mladi lahko užili svojo mladost … tudi s pomočjo naših programov.

 

Mojca Švigelj, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi