Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Štirinajsta dirka starodobnikov za pokal Malkovec

Tekmovalo je 50 dirkačev, zanimanje pa je bilo tudi tokrat največje za posadke motornih koles s prikolicami, katerih vožnje so bile tudi najbolj atraktivne.
 

Klub ljubiteljev starih  vozil Mirnske doline Hrast Tržišče je letos spet pripravil tradicionalno, tokrat že 14. dirko starodobnikov za pokal Malkovec v soboto, 3. avgusta, na progi Tržišče–Malkovec. Dirka je štela tudi za državno prvenstvo v hitrostnem motociklizmu starodobnikov v več kategorijah. Tekmovalo je 50 dirkačev.

V izjemno vročem dnevu, temperataure so bile namreč okrog 40 stopinj, je dosegel najhitrejši čas Bine Štern iz AMD Kranj z motorjem BSA 500, najbolj izenačen boj do zadnjega metra proge pa je bil v kategoriji serijskih, dirkalnih in tovarniško prirejenih starodobnih motornih koles od 501 ccm do 750 ccm, do letnika izdelave 1974, kjer je s hondo 500 slavil Niko Sodnikar iz AMD Kranj, pred Tomažem Jesenkom (yamaha 350, MK Leteči Kranjci) in Iztokom Bencem (honda 500, Hrast Tržišče). Ta je bil tudi najbolje uvrščeni domačin, drugo mesto je zgrešil za le 0,42 sekunde.

Premore med prvo in drugo vožnjo so s svojimi vožnjami dopolnili vozniki reli vozil, predvsem sta navduševala lokalni reli matador Lojze Udovč z renaultom cliom R3 in Metod Papež – Todi s fordom escortom RS 2000.

V kulturnem programu so sodelovali še Godba Sevnica in sevniške mažoretke, Društvo vinogradnikov Malkovec in Turistično društvo Tržišče pa sta pripravila pogostitev udeležencev panoramske vožnje.

 

  

Dejan Hočevar

Oglejte si tudi