Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
11°C
2°C
Deli

Sevničani s civilno iniciativo za boljši danes in jutri

V začetku novembra je naš soobčan Matjaž na družbenem omrežju objavil odprto pismo v katerem podaja svoj predlog o zasaditvi skupnostnega sadnega vrta v Sevnici in k akciji pozval Občino Sevnica, KŠTM, nekatere posameznike in splošno javnost. Ideja se je dotaknila veliko ljudi, ki razumejo kaj pomeni zeleni razvoj mesta.


Tako je kot posledica nastala Civilna iniciativa » Šola sonaravnega bivanja«. Prvotna ideja je bila, da bi sadili sadna drevesa, da bi si lahko socialno šibkejši nabirali sadje. Vendar se je ideja o zasaditvi praznih in zapuščenih javnih površin s sadnim in ostalim drevjem ter jagodičevjem razširila na več možnih družbeno koristnih projektov. Ideji se je pridružilo veliko posameznikov, strokovnjakov, nevladnih organizacij in podjetji, ki so si zastavili večji cilj.

Skupnostni vrtovi in sadovnjaki ter ostali urejeni urbani prostori nam ponujajo veliko novih funkcij, hrana in njena produkcija dobijo močno povezovalno vlogo v lokalni skupnosti in tako prispevajo h krepitvi medsebojnih odnosov. Taki vrtovi so se dokazali kot prostor medgeneracijskega sodelovanja, vzgoje, izobraževanja, kulture,…Vrt je sredstvo za krepitev telesa, razvedrilo, zapolnjevanje prostega časa in odvajanje od slabih navad.

Iniciativa je trenutno v začetni fazi, fazi iskanja partnerjev, prostora za zasaditev in predvsem dovoljenja za posaditev sadovnjakov in vrtov na javnih površinah. Pridružite se nam. 

Dosegljivi smo na sola.sonaravnega.bivanja@gmail.com. Kmalu pa bomo aktivni tudi na Facebooku. Poiščite nas.

Civilna iniciativa Šola sonaravnega bivanja

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij