Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
26°C
10°C
ČE.
25°C
13°C
Deli

Proslava na Malkovcu 2017

23. aprila  je na Malkovcu potekala tradicionalna prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in v spomin na dogodke v letu 1942, ko so fantje iz teh krajev množično odšli v partizane. Da so vrednote, ki izhajajo iz NOB, še žive, priča udeležba predstavnikov številnih borčevskih in veteranskih organizacij, še živečih borcev NOB, veteranov vojne za Slovenijo, društev, ki ohranjajo tradicijo partizanskih enot in predvsem velikega števila domačinov. Prisotne sta  pozdravila predsednica Krajevne organizacije ZZB za vrednote NOB Vladka Blas in sevniški župan Srečko Ocvirk. Osrednji govorec pa je bil poslanec državnega zbora Republike Slovenije Janko Veber. Proslave se je udeležili tudi predsednik ZZB za vrednote NOB R Slovenije Tit Turnšek in generala Mirko Mirtič in Lado Kocjan.

Še pred samo proslavo so predstavniki borčevske organizacije skupaj z gosti položili venec pred spomenik žrtvam fašizma na Malkovcu.

Za bogat kulturni program, ki sta ga povezovala Peter Teichmeister in Jasmina Spahalić, so poskrbeli učenci OŠ Tržišče,  harmonikar Adi Moškon in tenorist Marko Železnik, recitatorska skupina Pod svobodnim soncem  in  godbeniki iz Sevnice.

                                                                                                                      Alojz Povšič

Fotografije: Tomaž Kužner

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi