Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Grajske novice – 15 let izdajatelja KŠTM Sevnica

"Dobri pisci se pogosto dotikajo življenja."

Letos praznujemo 15. leto izhajanja Grajskih novic, odkar je prišlo do prenosa od prvotnega izdajatelja Turistične zveze občine Sevnica na  KŠTM Sevnica. V teh letih smo se z  zaposlenimi na zavodu, dopisniki in fotografi trudili, da Grajske novice ostajajo zanimiv in bran časopis. V njem najdejo  prostor prispevki društev, inštitucij, zavodov in gospodarstva. V teh letih so se oblika, velikost in dizajn spreminjali glede na potrebe in tudi glede na izsledke anket, ki smo jih obdobno objavili, da je lahko širša javnost podala mnenje, kaj bi bilo dobro obdržati, kaj nadgraditi, morda kaj opustiti. Ves čas pa programska shema po straneh zajema teme s področja kulture, športa, turizma in mladine poleg preostalih rednih vsebin (občinske novice, utrip življenja, razvedrilo, reklamne objave …).

Grajske novice so se leta 2012 pridružile portalu www.moja.obcina.si, ki si je zadal cilj združiti lokalna glasila v državi na enem mestu in ponuditi največji izbor lokalnih novic, torej tistih, ki jih le težko najdemo v osrednjih medijih. Dostop na spletno stran je mogoč tudi s pametnimi mobilnimi napravami, o dogajanju v občini pa se na portalu obvešča tudi s tedenskim pošiljanjem elektronske pošte. 

Portal je zanimiv za vsa društva in organizacije, ki o svojih dogodkih, prireditvah in aktivnostih težko poročajo v drugih medijih.

Konec leta 2021 smo se z lastniki portala www.moja-obcina.si pogovorili in analizirali objave  zaposlenih na  zavodu, pa tudi preostalih dopisnikov. Splošna ocena je, da portal za področje občine Sevnica zelo dobro upravljamo na KŠTM Sevnica, objave na portalu so zanimive, imajo veliko ogledov, so brane in statistični podatki glede ogledov, dopisnikov in naročnikov na e-novice vztrajno rastejo. To ni samoumevno in se ne dogaja v vseh občinah po Sloveniji, ki uporabljajo portal. Na lokalni ravni izstopajo naraščajoče število obiskovalcev, prejemnikov tedenskih

 e- novic ter število objavljanih novic in dogodkov.

Veseli nas, da Grajske novice rastejo in da so postale pomemben medij obveščanja v občini Sevnica in širše. Pomembni sta tiskana in tudi e-oblika. A kljub vsej digitalizaciji je še vedno pomembno, da je poudarek na pisani besedi, saj ta ostane za vedno.

Hvala vsem, ki soustvarjate naš in vaš časopis.

 

Alenka Kozorog, glavna urednica

 

 

Oglejte si tudi